Actueel

Behoefte aan NHG blijft

8 mei 2018


De behoefte van woningkopers aan NHG (Nationale Hypotheek Garantie) blijft. In het 1e kwartaal van 2018 financierden 27.000 woningzoekenden hun woning met NHG.

De behoefte van woningkopers aan NHG (Nationale Hypotheek Garantie) blijft. In het 1e kwartaal van 2018 financierden 27.000 woningzoekenden hun woning met NHG. In dezelfde periode deden 362 huishoudens die eerder hun woning met NHG financierden er daadwerkelijk beroep op, omdat zij hun woning met verlies moesten verkopen. Dat is gelukkig veel minder dan tijdens de crisisjaren. De stabiele instroom van garanties in combinatie met de daling van het beroep op NHG, heeft geleid tot een stijging van het garantievermogen naar 1.137 miljoen euro.

De resultaten over het 1e kwartaal bieden een goede basis om NHG verder door te ontwikkelen, naar maatwerkoplossingen voor doelgroepen in de woningmarkt. NHG is er voor starters, flexwerkers, zzp’ers, maar ook voor senioren en mensen die hun woning willen verduurzamen. Door NHG kunnen ook deze groepen op verantwoorde wijze de uitgaven financieren voor de aanschaf en verbetering van een koopwoning.

Lees het NHG Kwartaalbericht Q1 2018 (PDF)

(bron: NHG)