Huisadvocaat

VBO biedt de mogelijkheid aan leden om drie uur per jaar gebruik te kunnen maken van de diensten van onze huisadvocaat, mr. J.A.M. (Johan) van de Sande. Zo kun je vertrouwen op betrouwbaar juridische advies van een expert.

De vragen die bij Johan van de  Sande binnenkomen zijn heel divers. Ook vertegenwoordigt Johan onze leden bij een mogelijke juridische procedure. Hiermee onderscheidt VBO zich van andere beroepsorganisaties. Daarnaast is Johan betrokken bij het opstellen van bijzondere bepalingen in bijvoorbeeld koop,- en huurovereenkomsten.

De betrokkenheid van Johan van de Sande in de makelaardij gaat verder dan alleen het schriftelijke. Zo is hij vertegenwoordigend lid in de Raad van Advies bij SCVM en neemt hij actief deel aan de programmering van juridische onderwerpen bij de opleidingen. Tot slot zijn er regelmatig colums te lezen, al dan niet gebaseerd op eigen ervaring, in de Vastgoed Adviseur. Bij een geschil tussen leden is het niet mogelijk om Johan van de Sande in te schakelen, vanuit zijn positie is het onoverbrugbaar om twee leden die met elkaar in conflict zijn te vertegenwoordigen. Nog een uitzondering is fiscaalrecht. Voor fiscale vragen kunnen leden zich beter wenden tot een fiscaal jurist.

Meer weten over wat VBO jou kan bieden? Bekijk alle voordelen van het lidmaatschap. Ben je een verhuurbemiddelaar? Dan hebben we de ledenvoordelen voor jou op een andere pagina op een rijtje gezet.