Welkom bij de VBO-informatiepagina!

Wat leuk dat u meer informatie over het VBO-lidmaatschap heeft aangevraagd! Wij vinden het belangrijk dat u zich bij ons thuis voelt.

Waar staat VBO voor?

 • Verbindend: Wij brengen verschillende partijen en belangen bij elkaar. Wij geloven dat de vastgoedmarkt alleen kan functioneren als iedereen in openheid en gelijkwaardigheid met elkaar samenwerkt.
 • Betrokken: Wij staan open voor de mening van onze leden en wij behartigen hun belangen op actieve wijze.
 • Ondernemend: Wij houden van actie. Daarom biedt VBO haar leden praktische tools om te kunnen ondernemen.

Samen sterker. Daar gaan wij voor.

Waarom lid worden bij VBO?

Wij begrijpen dat u zich afvraagt wat de meerwaarde van het VBO-lidmaatschap is. Daarom hebben we de belangrijkste ledenvoordelen op een rijtje gezet. Als u vragen heeft, stel deze gerust door het formulier rechts in te vullen of laat u direct bellen dankzij de “Bel me nu” button!

Waardebepaling met relevante data

VBO-leden gericht op woningen kunnen gebruikmaken van de vastgoed-database Historisch Bestand. Kom hiermee eenvoudig tot de waardebepaling van een object dankzij relevante marktinformatie en gratis transactiegegevens. Voer referentievergelijkingen uit en bekijk de historie van een object. Makelaars en taxateurs gericht op commerciële panden kunnen gebruikmaken van de database BVG Data. BVG Data biedt o.a. meer dan 110.000 gebruikstransacties van Ventu en Vastgoedjournaal.

Actieve belangenbehartiging

Met ruim 1150 leden gaan wij de strijd voor u aan zodat we toewerken naar een eerlijke en stabiele vastgoedmarkt. Dit doen wij op actieve wijze. Wist u bijvoorbeeld al dat:

 • VBO de belangen van de taxateurs heeft behartigd tijdens de oprichting van NRVT?
 • VBO de eerste Nederlands REV-titels heeft uitgereikt?
 • VBO is aangesloten bij de geschillencommissie Vastgoed?
 • VBO aan de basis heeft gestaan bij de afschaffing van de eenmalige beëdiging van de makelaar?

Kantoorautomatisering

VBO ondersteunt haar leden met makelaarssoftware Kolibri. Hiermee kunt u relaties en uw agenda beheren, aanbod invoeren, taken inplannen en facturen versturen. Een groot pluspunt van Kolibri is de mogelijkheid om met een klik op de knop uw aanbod niet alleen op uw eigen website te laten verschijnen, maar ook op websites zoals Funda, VBO en Pararius. De kosten voor Kolibri zitten bij uw lidmaatschap inbegrepen.

Wilt u meer informatie over Kolibri? Bekijk deze video:

Kwaliteit van VBO

Zowel uw klanten als u kunnen vertrouwen op de kwaliteit van VBO. Wij begeleiden leden om een vastgoedadviseur van de toekomst te worden. Ook voldoen alle VBO-leden aan (instroom-)opleidingseisen, hierdoor is VBO een herkenbaar kwaliteitslabel voor uw klanten. Bovendien is VBO aangesloten bij o.a. Tuchtcollege Makelaardij Nederland, SGC, TEGoVA en SCVM.

Uw online portal op MijnVBO

Eén online portal voor uw kantoorprofiel, dossiers over de markt en nieuwsberichten. Ook kunt u hier documenten, zoals koopovereenkomsten terugvinden. MijnVBO heeft zelfs een ingebouwde webshop waarin u marketingmaterialen, zoals folders, en producten en diensten van derden kunt bestellen. Ook kunt u via dit portal eenvoudig logo’s en banners downloaden. MijnVBO staat 24 uur per dag en zeven dagen per week tot uw beschikking.

Marketingondersteuning

Vergroot uw (online) zichtbaarheid met marketingmaterialen, zoals folders, banners en posters. Haak aan bij de twee landelijke marketingcampagnes. Ook voeren we specifieke sociale media campagnes uit. VBO heeft een bereik van meer dan 355.000 Facebookprofielen. Wij raden onze leden aan om hiervan gebruik te maken door berichten van VBO te delen.

Persoonlijke contactmomenten

Als VBO-lid bent u welkom bij meer dan dertig bijeenkomsten en evenementen per jaar. Netwerk met andere leden, laat u inspireren door gastsprekers en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de vastgoedmarkt. Jaarlijks organiseert VBO het vastgoedcongres NeVaCon. Hier komen tot wel 1000 bezoekers op af. Ook bij prestigieuze vastgoedbeurzen, zoals Provada, heeft VBO een stand.

Juridische ondersteuning

VBO-leden hebben recht op juridische ondersteuning door onze huisadvocaat én onze eigen juridische afdeling. In uw lidmaatschap zit drie uur per jaar bij onze huisadvocaat inbegrepen.

Partners

Via onze partners krijgt u inkoopvoordelen op verschillende producten en diensten, zoals opleidingen en verzekeringen. Via bijvoorbeeld Topsite kunt u een website of alleen bepaalde features afnemen. En Ventu geeft u de mogelijkheid om een kantoorprofiel aan te maken en gratis commercieel aanbod te plaatsen. Onze partners bieden u nog meer ondersteuning in het ondernemen.

VBO-leden aan het woord

Roos Versteegen

Ik ben lid van VBO omdat ik het een jonge, frisse, betrokken en beetje rebelse vereniging vind. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat een organisatie duidelijk opkomt voor mijn belangen, helder, transparant en toegankelijk is.

Roos Versteeven - Den Helder MVM Makelaars
Herjan Rook

Wij zijn 10 jaar geleden bij onze oprichting lid geworden. Dit vanwege de open houding en ondernemersgerichte ondersteuning. VBO heeft dit daarna jaar na jaar waar kunnen maken.

Herjan Rook - Rotterdam MAARTEN Makelaardij

VBO-lidmaatschapskosten

Bent u enthousiast geworden over het lidmaatschap en bent u benieuwd naar de kosten? VBO hanteert verschillende lidmaatschapsstructuren. De kosten voor het lidmaatschap hangen af van de sectie binnen de vastgoedbranche waarop u zich focust. We gaan hierover graag telefonisch met u in gesprek.

Welke extra diensten biedt VBO mij?

Wilt u met korting een opleiding of cursus volgen? Of is het lastig om tijdens bezichtigingen optimaal telefonisch bereikbaar te zijn? VBO heeft met partners mooie afspraken gemaakt om u nog verder te ondersteunen in het ondernemen.

Huurcheck

Huurcheck biedt u de online totaaloplossing voor uw verhuurdossiers. Zo kunt u eenvoudig:

 • Eigen klanten-login om complete relatiegegevens te ontvangen conform AVG
 • Alle creditchecks en ID-checks, zoals EDR, Expat Check en BKR uitvoeren conform Wwft-regelgeving
 • Huurovereenkomsten automatisch genereren
 • Digitaal ondertekenen via eSign
 • Opleveringen afronden op locatie met incheck-app

 

Huurcheck

REOC

Met REOC bent u altijd optimaal bereikbaar en worden administratieve taken u uit handen genomen. Zo kan REOC voor u:

 • De telefoon opnemen en afspraken in uw agenda inplannen, handig voor tijdens bezichtigingen
 • Een koopovereenkomst opstellen
 • Het invoeren van objecten en relaties in uw CRM-systeem
 • Aftersales uitvoeren, zoals nazorg voor uw klanten

 

Reoc

Beroepsopleiding Makelaars

Een baan in de vastgoedbranche begint bij een diploma. VBO ondersteunt u door opleidingen en cursussen aan te bieden via de Beroepsopleiding Makelaars.

 • De klassikale lessen zijn een stok achter de deur
 • De online lessen kunt u overal en in uw eigen tempo volgen
 • Volledige opleiding of liever een korte cursus, beiden zijn mogelijk
 • Uw branchevereniging en opleidingsinstituut onder één dak
 • Blijf uzelf ontwikkelen dankzij de Permanente Educatie

 

Beroepsopleiding Makelaars