Wat kan VBO voor jou betekenen?

Bedankt voor jouw informatieaanvraag bij VBO. Op deze pagina vind je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen. Bekijk de producten en diensten, lees verhalen van andere VBO-leden en ontmoet een aantal VBO-partners. Heb je een vraag of suggesties? We horen graag van je. Neem contact op via 070-3458703 of vbo@vbo.nl.

Bel mij nu

Waar staat VBO voor?

 • Verbindend: Wij brengen verschillende partijen en belangen bij elkaar. Wij geloven dat de vastgoedmarkt alleen kan functioneren als iedereen in openheid en gelijkwaardigheid met elkaar samenwerkt.
 • Betrokken: Wij staan open voor de mening van onze leden en wij behartigen hun belangen op actieve wijze.
 • Ondernemend: Wij houden van actie. Daarom biedt VBO haar leden praktische tools om te kunnen ondernemen.

Lees hier meer over de vereniging


Samen sterker.
Daar gaan wij voor.

VBO-leden aan het woord

Ruud en Lisette Verlaan

VBO staat voor een no-nonsense benadering en kwaliteit. En voor een frisse aanpak waarbij de klant altijd centraal staat. Daarom voelen wij ons ook zo goed thuis bij VBO, al 13 jaar.

Ruud en Lisette Verlaan Verlaan Makelaardij
Nick Bulsink

Ik ben lid van VBO, omdat deze vereniging korte lijntjes met haar leden heeft. Bovendien is zij vakkundig, no-nonsense en laagdrempelig.

Nick Bulsink Bulsink Makelaardij

Waarom lid worden bij VBO?

Wij begrijpen dat je je afvraagt wat de meerwaarde van het VBO-lidmaatschap is. Daarom hebben we de belangrijkste ledenvoordelen op een rijtje gezet. Als je vragen heeft, stel deze gerust door het formulier rechts in te vullen of laat je direct bellen dankzij de “Bel me nu” button!

Waardebepaling met relevante data

VBO-leden gericht op woningen kunnen gebruikmaken van de vastgoed-database Historisch Bestand. Kom hiermee eenvoudig tot de waardebepaling van een object dankzij relevante marktinformatie en gratis transactiegegevens. Voer referentievergelijkingen uit en bekijk de historie van een object. Makelaars en taxateurs gericht op commerciële panden kunnen gebruikmaken van de database BVG Data. BVG Data biedt o.a. meer dan 110.000 gebruikstransacties van Ventu en Vastgoedjournaal.

Actieve belangenbehartiging

Met ruim 1150 leden gaan wij de strijd voor je aan zodat we toewerken naar een eerlijke en stabiele vastgoedmarkt. Dit doen wij op actieve wijze. Wist je bijvoorbeeld al dat:

 • VBO de belangen van de taxateurs heeft behartigd tijdens de oprichting van NRVT?
 • VBO de eerste Nederlands REV-titels heeft uitgereikt?
 • VBO is aangesloten bij de geschillencommissie Vastgoed?
 • VBO aan de basis heeft gestaan bij de afschaffing van de eenmalige beëdiging van de makelaar?

Kantoorautomatisering

VBO ondersteunt haar leden met makelaarssoftware Kolibri. Hiermee kunt je relaties en jouw agenda beheren, aanbod invoeren, taken inplannen en facturen versturen. Een groot pluspunt van Kolibri is de mogelijkheid om met een klik op de knop jouw aanbod niet alleen op jouw eigen website te laten verschijnen, maar ook op websites zoals Funda, VBO en Pararius. De kosten voor Kolibri zitten bij jouw lidmaatschap inbegrepen.

Wil je meer informatie over Kolibri? Bekijk deze video:

Kwaliteit van VBO

Zowel jouw klanten als je kunnen vertrouwen op de kwaliteit van VBO. Wij begeleiden leden om een vastgoedadviseur van de toekomst te worden. Ook voldoen alle VBO-leden aan (instroom-)opleidingseisen, hierdoor is VBO een herkenbaar kwaliteitslabel voor jouw klanten. Bovendien is VBO aangesloten bij o.a. Tuchtcollege Makelaardij Nederland, SGC, TEGoVA en SCVM.

Uw online portal op MijnVBO

Eén online portal voor jouw kantoorprofiel, dossiers over de markt en nieuwsberichten. Ook kun je hier documenten, zoals koopovereenkomsten terugvinden. MijnVBO heeft zelfs een ingebouwde webshop waarin je marketingmaterialen, zoals folders, en producten en diensten van derden kunt bestellen. Ook kun je via dit portal eenvoudig logo’s en banners downloaden. MijnVBO staat 24 uur per dag en zeven dagen per week tot jouw beschikking.

Marketingondersteuning

Vergroot jouw (online) zichtbaarheid met marketingmaterialen, zoals folders, banners en posters. Haak aan bij de twee landelijke marketingcampagnes. Ook voeren we specifieke sociale media campagnes uit. VBO heeft een bereik van meer dan 355.000 Facebookprofielen. Wij raden onze leden aan om hiervan gebruik te maken door berichten van VBO te delen.

Persoonlijke contactmomenten

Als VBO-lid bent je welkom bij meer dan dertig bijeenkomsten en evenementen per jaar. Netwerk met andere leden, laat je inspireren door gastsprekers en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de vastgoedmarkt. Jaarlijks organiseert VBO het vastgoedcongres NeVaCon. Hier komen tot wel 1000 bezoekers op af. Ook bij prestigieuze vastgoedbeurzen, zoals Provada, heeft VBO een stand.

Juridische ondersteuning

VBO-leden hebben recht op juridische ondersteuning door onze huisadvocaat én onze eigen juridische afdeling. In jouw lidmaatschap zit drie uur per jaar bij onze huisadvocaat inbegrepen.

Partners

Via onze partners krijg je inkoopvoordelen op verschillende producten en diensten, zoals opleidingen en verzekeringen. Via bijvoorbeeld Topsite kun je een website of alleen bepaalde features afnemen. En Ventu geeft je de mogelijkheid om een kantoorprofiel aan te maken en gratis commercieel aanbod te plaatsen. Onze partners bieden je nog meer ondersteuning in het ondernemen.

Blijf op de hoogte

Als VBO-lid blijf je op de hoogte van ontwikkelingen binnen de markt en jouw vakgebied. Je ontvang de wekelijkse nieuwsbrief bomvol nieuws over de markt en de vereniging. Ook ontvang je zes keer per jaar een nieuwe editie van Vastgoed Adviseur. Dit vakblad is informatief, opiniërend en prikkelend. Minimaal 36 pagina’s met inspirerende longreads, korte updates uit de vereniging en boeiende artikelen uit de sector en de politiek. Volg VBO op LinkedIn en ontvang je dagelijkse informatie over de vastgoedmarkt in jouw feed. Op Instagram geven wij een kijkje achter de schermen bij het VBO-secretariaat en onze evenementen.

Ledenpanel en community VBO NEXT

Jij bepaalt zelf hoe jij je lidmaatschap inricht. Zo heb je de keuze om je aan te sluiten bij het ledenpanel, zodat je kunt meedenken over het (door)ontwikkelen van producten en diensten. De community VBO NEXT richt zich op innovatie en de toekomst van de makelaar en taxateur. Jaarlijks kun je veertig VBO-evenementen bezoeken. Leden bepalen de invulling van het evenement: waarover wil jij meer leren? Ook kun je komen naar praktische workshops over bijvoorbeeld het Historisch Bestand of jouw CRM-systeem.

Bekijk onze webinars en online talks

Als VBO-lid wordt je naast live evenementen via webinars en online talks op de hoogte gehouden van actuele thema’s, zoals de woningmarkt, ondernemen, innovatie en marketing. Sommigen webinars zijn voor iedereen toegankelijk, maar een groot deel is alleen beschikbaar voor onze leden. Klik hier om alle openbare webinars te bekijken.

Lidmaatschapskosten

Ben je enthousiast geworden over het lidmaatschap en ben je benieuwd naar de kosten? VBO hanteert verschillende lidmaatschapsstructuren. De kosten voor het lidmaatschap hangen af van de sectie binnen de vastgoedbranche waarop je je focust. We gaan hierover graag telefonisch met jouw in gesprek.

Bel mij nu

Ontmoet onze leden

Regelmatig interviewen wij leden. Zo leren wij van elkaar en we blijven met elkaar verbonden. Lees alle verhalen van leden via deze link.

Perrie Voorbach: “In crisistijd wordt marketing, bestaande database en het opvolgen daarvan nog veel belangrijker”


lees verder

Astrid Weps: “Als mensen echt willen en kunnen verhuizen, dan gaan ze toch wel”


lees verder

Campagnevideo “De waarde van je huis”

Doe inspiratie op

Wij helpen onze leden om te groeien naar een toekomstbestendige vastgoedadviseur. Als ondernemer weet jij ook hoe belangrijk het is om jezelf te blijven ontwikkelen in verschillende gebieden. Daarom schrijven wij blogs voor onze leden over bijvoorbeeld (online) marketing en innovatie. Ook vragen we VBO-partners om gastblogs te schrijven. Zo ben jij de op hoogte van hun dienstverlening en hoe je hier optimaal gebruik van maakt.
Lees hier alle VBO-blogs

Welke extra diensten biedt VBO mij?

Wil je met korting een opleiding of cursus volgen? Of is het lastig om tijdens bezichtigingen optimaal telefonisch bereikbaar te zijn? VBO heeft met partners mooie afspraken gemaakt om je nog verder te ondersteunen in het ondernemen.

Huurcheck

Huurcheck biedt je de online totaaloplossing voor jouw verhuurdossiers. Zo kun je eenvoudig:

 • Eigen klanten-login om complete relatiegegevens te ontvangen conform AVG
 • Alle creditchecks en ID-checks, zoals EDR, Expat Check en BKR uitvoeren conform Wwft-regelgeving
 • Huurovereenkomsten automatisch genereren
 • Digitaal ondertekenen via eSign
 • Opleveringen afronden op locatie met incheck-app

REOC

Met REOC ben je altijd optimaal bereikbaar en worden administratieve taken je uit handen genomen. Zo kan REOC voor jou:

 • De telefoon opnemen en afspraken in jouw agenda inplannen, handig voor tijdens bezichtigingen
 • Een koopovereenkomst opstellen
 • Het invoeren van objecten en relaties in jouw CRM-systeem
 • Aftersales uitvoeren, zoals nazorg voor jouw klanten

Beroepsopleiding Makelaars

Een baan in de vastgoedbranche begint bij een diploma. VBO ondersteunt je door opleidingen en cursussen aan te bieden via de Beroepsopleiding Makelaars.

 • De klassikale lessen zijn een stok achter de deur
 • De online lessen kun je overal en in jouw eigen tempo volgen
 • Volledige opleiding of liever een korte cursus, beiden zijn mogelijk
 • Jouw branchevereniging en opleidingsinstituut onder één dak
 • Blijf jezelf ontwikkelen dankzij de Permanente Educatie