VBO 100% eigenaar van Venum BV

29 juli 2020


Nootdorp, 29 juli 2020 – VBO, vereniging van makelaars en taxateurs, en Wazzup Software BV, ontwikkelaar van software voor makelaars, hebben op 17 juli jl. overeenstemming bereikt over de aankoop van aandelen in Venum BV. Venum is de voormalige joint venture tussen VBO en Wazzup Software, de ontwikkelaar van Housenet en Kolibri. VBO is met deze aankoop met terugwerkende kracht per 1 juni 2020 volledig eigenaar geworden van Venum. Venum BV zet haar activiteiten vanaf heden voort onder de handelsnaam Kolibri.

Groeikansen

De afgelopen tien jaar was VBO al voor 50% eigenaar van Venum. Het belang van continuïteit voor de VBO-leden, gecombineerd met de groeikansen die VBO in Kolibri ziet, heeft haar doen besluiten het aandeel in Venum van Wazzup Software over te nemen. Binnen de transactie vallen ook alle activa van het Housenet- platform.

Hans van der Ploeg, directeur VBO: “We zien veel mogelijkheden en potentie in de software en het platform. Deze aankoop sluit dan ook naadloos aan bij onze strategie, waarin data, technologie, innovatie en optimalisatie van werkprocessen voor makelaars en taxateurs centraal staan. Wij danken de huidige CEO Ronald Evers, de architect van het Housenet- en Kolibri-platform en de drijvende kracht achter het team, voor zijn grote inzet en de mooie resultaten die zijn bereikt. Wij wensen hem heel veel succes toe bij zijn nieuwe uitdaging.”

Ronald Evers, CEO van Wazzup Software, heeft de afgelopen maanden de overdracht voorbereid en rondt de komende periode zijn werkzaamheden af. Hij verlaat de organisatie per 31 augustus 2020. “Ik ben ontzettend trots op wat Wazzup Software de afgelopen jaren met Kolibri en Housenet heeft bereikt. Daarvoor bedank ik alle klanten, aandeelhouders, partners en bovenal mijn team. Ik zie de toekomst van Kolibri en Housenet met alle vertrouwen tegemoet”, aldus Ronald Evers. 

Wie de bestuurlijke taken na het afscheid van Ronald Evers op zich neemt, wordt na de zomer bekend gemaakt.

Over VBO 

VBO is een brancheorganisatie voor makelaars, taxateurs en verhuur-specialisten. Met circa 1.200 leden is VBO in geheel Nederland vertegenwoordigd. VBO heeft naast een sectie Wonen ook aparte secties Bedrijfsmatig Vastgoed en Landelijk en Agrarisch Vastgoed. Ondernemerschap en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij VBO. VBO ondersteunt haar leden op beide vlakken met producten en diensten, opleidingen, voorlichting en belangenbehartiging. 

Over Wazzup Software BV

Wazzup Software ontwikkelt al bijna 20 jaar software voor makelaars. Haar focus op de makelaardij en de ontwikkeling van stabiele, maar flexibele platforms heeft geresulteerd in Housenet, een professionele en betaalbare oplossing voor makelaarswebsites, en Kolibri, het gebruiksvriendelijke, effectieve en flexibele CRM-systeem voor de makelaardij.