VBO Makelaar slaat nieuwe weg in met NeVaCon – Let’s Move

14 mei 2018


Nootdorp, 14 mei 2018 – Vrijdag 22 juni vindt in de Midden Nederland Hallen in Barneveld het Nederlands Vastgoed Congres (NeVaCon) plaats met het thema ‘Let’s Move’. Duurzaamheid, informatisering, digitalisering, robotisering, neuromarketing; de samenleving en het vak van de makelaar en taxateur veranderen fundamenteel. Reden voor brancheorganisatie VBO Makelaar om voor de congreseditie NeVaCon 2018 voor een geheel andere vorm te kiezen. In negen ruimtes worden 25 sessies, presentaties, korte workshops, een paneldiscussie en zes Q&A’s aangeboden. Makelaars, taxateurs, stakeholders en geïnteresseerden in vastgoed stellen een eigen middagprogramma samen met netwerkmomenten en participatie- en informatiesessies over vastgoedtrends.

Ruim aanbod

Er is een breed scala aan inspirerende en interactieve sessies; van Marketing voor makelaars, (Online) Klantreis, Einde van de CV-ketel, wat nu?, monumentenzorg tot de juridische spreekplicht. Op het grote podium vertelt neurowetenschapper Roeland Dietvorst in zijn sessie Neuromarketing hoe mensen keuzes maken en hoe deze keuzes kunnen worden beïnvloed. In de Deloitte-sessie Circulaire economie wordt besproken hoe energiezuinige woningen, verduurzaming en klimaatveranderingen tot innovatie en nieuwe kansen en verdienmodellen leidt. Voor de specialisten in zakelijk vastgoed zijn de sessies Online strategie, Financiering van Agrarische gronden en Alternatieve vastgoedfinanciering opgezet. Bezoekers kunnen participeren in de Paneldiscussie Vastgoed en Makelaardij. Daarin ontbreekt de discussie over nieuwbouw uiteraard niet. Tweede Kamerleden en marktdeskundigen delen daarnaast hun mening over de bouwkundige keuring, de bescherming die het de koper biedt en de rol van de makelaar. Is de makelaar de marktmeester van de woningmarkt?

Dagvoorzitter van het congres is trendverkenner Wim van Rooijen, Fountainheads. De media is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Programma NeVaCon 2018 – Let’s Move met o.a.:
12.00 tot 13.00 uur – Lunch       
13.00 tot 13.30 uur – Kick Off
13.45 tot 14.45 uur – Paneldiscussie Vastgoed en Makelaardij
14.00 tot 14.35 uur – Neuromarketing, Roeland Dietvorst, Alpha One
15.00 tot 15.35 uur – Blockchain in Vastgoed, Esther Dekker, Dominium
15.25 tot 15.55 uur – Ontwikkelingen Ned. Woningmarkt, Peter Boelhouwer, OTB TU Delft
16.05 tot 16.35 uur – Circulaire economie, Anne Huibrechtse, Deloitte
16.45 tot 17.00 uur – Afsluiting
17.00 tot 19.30 uur – Afsluitende borrel Vastgoedclub, Vastgoedjournaal

Praktische informatie

Adresgegevens congreslocatie: Midden Nederland Hallen, Thorbeckelaan 123, 3771 ED Barneveld, tel: 088-0001554. Voor meer informatie over het congres en aanmelding, https://nevacon.vbo-events.nl/.

VBO Makelaar

VBO Makelaar is een brancheorganisatie voor makelaars, taxateurs en verhuurspecialisten. Met ruim 1.100 leden is VBO Makelaar in geheel Nederland vertegenwoordigd. VBO Makelaar heeft naast een sectie Wonen, ook een aparte sectie Bedrijfsmatig en Landelijk en Agrarisch Vastgoed.