Nieuwsbericht

Huidige coronahandreiking nog steeds toereikend

Huidige coronahandreiking nog steeds toereikend

Uit de vereniging
2 minuten

 

Op vrijdagavond heeft het kabinet een extra persconferentie ingelast vanwege het nog altijd hoge aantal coronabesmettingen. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen. Om zo het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. De maatregelen zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag sterk te verminderen en gaan vanaf zondag 28 november in.

Wat betekent dit voor makelaars en taxateurs? In het kort: de zevende editie van de coronahandreiking die op 12 november is gepubliceerd is nog steeds toereikend in de nieuwe situatie. De coronahandreiking kan je hier downloaden.

Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond hebben we de coronahandreiking nogmaals bekeken. Dit document hebben we samen met brancheverenigingen NVM en Vastgoedpro opgesteld om makelaars en taxateurs een leidraad te geven.

De zelfcheck

Verder willen we nogmaals benadrukken dat het in ieders belang is om de fysieke bezichtigingen zoveel mogelijk te beperken. Geef daarom vooraf zoveel mogelijk informatie over het te verkopen object zodat geïnteresseerden zich voldoende kunnen oriënteren. Probeer van tevoren ‘serieuze’ kopers kansen te geven, bijvoorbeeld door potentiële kopers te stimuleren eerst zelf langs de woning en door de buurt te rijden en online bezichtigingen aan te bieden.

Je kan hiervoor de zelfcheck gebruiken, een vragenlijst opgesteld door de drie brancheverenigingen die je een potentiële koper kan toesturen.

Ontdek zelf de voordelen van het VBO-lidmaatschap

Meer informatie