Nieuwsbericht

Rondetafelgesprek over Transparantie bij Bieden

Rondetafelgesprek over Transparantie bij Bieden

Op 1 juli was VBO aanwezig bij het rondetafelgesprek 'Transparantie bij Bieden' in de Tweede Kamer. Tristan Bons, manager Public Affairs, heeft drie verschillende zaken aangekaart: de monopoliepositie van Funda, de algemene verantwoording en het bestrijden van cowboys op de markt door tuchtrecht.

Wet- en regelgeving
1 minuut

 

Aanleiding voor het rondetafelgesprek waren de binnengekomen klachten bij het meldpunt Oneerlijke Biedingspraktijken van Vereniging Eigen Huis. In twee maanden tijd zijn hier 600 meldingen binnengekomen.

Het rondetafelgesprek werd georganiseerd om Kamerleden en de commissie Binnenlandse Zaken meer informatie te geven over de problematiek rondom het biedingsproces bij het (ver)kopen van een woning. Behalve VBO waren ook verschillende Kamerleden, wetenschappers, tech start-ups en brancheorganisaties aanwezig. 

Zo werd er gesproken over het bieden van een eerlijke kans voor alle potentiële kopers, het voorkomen van excessen in de markt en de nieuwe digitale processen en marktinnovaties die een transparant biedingsproces kunnen vergroten. 

Klik hier om het rondetafelgesprek terug te kijken of klik hier om de position paper van VBO terug te lezen.

Ontdek zelf de voordelen van het VBO-lidmaatschap

Meer informatie