Actualiteiten

Verhuizen: waar moet je aan denken?

11 juni 2020
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een verhuizing een van de meest stressvolle gebeurtenissen is in het leven. Om deze stress weg te nemen heeft VBO-partner ScanMovers alle do’s en don’ts waarop moet worden gelet op een rijtje gezet.

Plannen van je verhuizing

 1. Begin op tijd met plannen
  Verhuizen is ingewikkelder dan je denkt. Begin daarom ruim van te voren met het plannen. Bij de verhuizing van een gezin komt al zoveel kijken dat je het beste een maand van te voren al kan beginnen.
 2. Maak lijsten van alles
  Bij een verhuizing zijn mensen altijd weer verbaasd over de hoeveelheid spullen die ze blijken te hebben, en vervolgens zijn ze als de dood iets kwijt te raken. Maak daarom van al je spullen nauwkeurige lijsten, ingedeeld per categorie. Geef alle spullen en dozen op de lijsten een nummer of kleurtje, zodat de verhuizers weten waar het heen moet.
 3. Meten is weten
  Meet voor de verhuizing al je meubels en controleer of, en waar, ze in je nieuwe huis passen. Niets is zo vervelend als tijdens het verhuizen te ontdekken dat die bank toch net niet in die kamer past! Gebruik een goed meetlint en schrijf de resultaten op.
 4. Opruimen en schoonmaken
  En nu je toch bezig bent met selecteren, ruim dan meteen maar eens even lekker op. Wat heb je echt nog nodig in je nieuwe huis? Wat kan er weg? Wees streng, want rommel in je oude huis is extra veel rommel in je nieuwe huis.
 5. Doorgeven
  Omdat je zo druk bent met inpakken en schoonmaken vergeet je al snel andere belangrijke dingen, waaronder het doorgeven van je verhuizing aan overheidsinstanties, het af- of oversluiten van abonnementen. Natuurlijk moet je ook familie en vrienden je nieuwe adres laten weten.

Lees ook: Verbouwen of verhuizen?

Inpakken van je verhuizing

 1. Genoeg goede dozen
  Koop of huur genoeg dozen, een gemiddeld huishouden heeft al snel 50 stuks nodig. Het is makkelijker om extra dozen te kopen, als ze over zijn kunnen ze weer retour. Koop goede dozen met een sterke buitenlaag en een dubbellaagse bodem.
 2. Hou breekbare en waardevolle spullen apart
  Hou breekbare artikelen altijd apart en verpak ze in aparte verhuisdozen. Plak op deze dozen een 'Breekbaar' sticker op de bovenkant en op alle zijkanten, zo weten de verhuizers met welke dozen ze extra voorzichtig moeten zijn. Pak breekbare spullen voorzichtig in met een laagje noppenfolie. Vervoer, indien mogelijk, de echt waardevolle spullen zelf. Je bent zelf altijd voorzichtiger met je eigen spullen dan een ander.
 3. Vul de dozen zorgvuldig
  Tijdens een verhuizing worden dozen opgetild en verschoven. Vul daarom de verhuisdozen goed op, anders kunnen spullen in de dozen beschadigen. Gebruik voor het opvullen opvulmaterialen zoals noppenfolie en inpakpapier. Niet te vol, anders breken ze.
 4. Kinderen goed voorbereiden
  Kinderen zijn heel gevoelig voor plotselinge veranderingen in hun woonomgeving. Maar gelukkig kan je kinderen heel goed voorbereiden op een verhuizing, door met ze te praten en uit te leggen wanneer en waarom jullie gaan verhuizen. Het is ook altijd een goed idee om het kind een paar keer mee te nemen naar het nieuwe huis voor de verhuizing, zodat het iets heeft om naar vooruit te kijken.

 

 

Een betrouwbaar verhuisbedrijf is heel belangrijk voor jouw verhuizing. Het is in Nederland niet moeilijk om een verhuisbedrijf te beginnen, en daarom is er een breed aanbod in prijs en kwaliteit. Zorg dus dat je een goede vergelijking maakt van het aanbod.

Meer lezen over verhuistips, check-lijstjes and to-do's and don'ts? Klik dan hier.