Aankoop van geschikte bedrijfsruimte

Om uw bedrijfsactiviteiten goed uit te kunnen voeren, bent u op zoek naar een geschikte bedrijfsruimte. Of het nu gaat om de aankoop van een winkel, kantoor, magazijn, loods, horeca- of recreatieobject, de bedrijfsmatig VBO-makelaar kan u daarin begeleiden. Hij of zij is betrokken, deskundig, flexibel en geeft een passend advies. Dat kan een totaaladvies zijn of de verzorging van enkele deeldiensten. Uw bedrijfseisen en mogelijkheden worden verwerkt in begeleiding op maat, op basis van duidelijke afspraken.

Programma van eisen

Vaak heeft u zelf al enkele criteria opgesteld waaraan de bedrijfsruimte moet voldoen. De bedrijfsmatig VBO-makelaar kan deze criteria kritisch doornemen en eventueel verder aanvullen. Hij of zij overlegt met u over de juiste locatie, aanwezige voorzieningen, de bereikbaarheid, fiscale mogelijkheden, uw groeiambities etc. Zo ontstaat er een duidelijk programma van eisen waaraan uw toekomstige bedrijfsruimte moet voldoen.

Aanbod

Het bedrijfsaanbod is ruim en gevarieerd. De VBO-makelaars die in bedrijfsmatig vastgoed zijn gespecialiseerd wisselen regelmatig onderling kennis uit en maken gebruik van elkaars netwerken. Uw bedrijfsmakelaar komt snel tot een actueel aanbod dat geschikt is voor uw plannen.

Bezichtiging

Tijdens de bezichtiging(en) informeert de bedrijfsmatig VBO-makelaar u over de onderhoudsstatus, servicekosten, energieverbruik etc. Hij of zij denkt uitvoerig met u mee over bijvoorbeeld een efficiënte indeling van werkruimten, groeimogelijkheden, uitstraling en mogelijke aanpassingen. Er wordt een inspectierapport opgesteld ter ondersteuning van uw definitieve beslissing. 

Onderhandelingen

Met de juiste biedingstrategie betaalt u niet te veel voor het bedrijfsobject van uw keuze. Met een schat aan ervaring en hulp van de VBO-database weet de bedrijfsmakelaar in hoeverre de vraagprijs met de actuele marktwaarde van vergelijkbare objecten overeenkomt. Ook de looptijd van vergelijkbaar aanbod is bij hem of haar bekend. Belangrijke informatie die het openingsbod en maximale bod bepalen.

Koopovereenkomst en overdracht

Nadat u met de verkoper overeenstemming heeft bereikt en de koopovereenkomst is opgesteld, zal uw VBO-makelaar deze zeer uitgebreid met u doornemen. Ook zal hij of zij u informeren over de rechten en plichten die onderdeel zijn van de transactie.

Na ontvangst van alle relevante stukken en de getekende koopovereenkomst, ontvangt u van de notaris de datum van ondertekening van de akte van levering. Na een laatste inspectie en de sleuteloverdracht kunt u starten met de uitvoering van uw bedrijfsplannen.

Kijk op www.vbo.nl voor een VBO-makelaar bij u in de buurt.