Verkoop van uw bedrijfsruimte

U zoekt een koper voor uw bedrijfsruimte. Of het nu gaat om de verkoop van een winkel, kantoor, magazijn, loods, horeca- of recreatieobject, de bedrijfsmatig VBO-makelaar kan u daarin begeleiden. Hij of zij is betrokken, deskundig en flexibel en geeft een passend advies. Dat kan een totaaladvies zijn of de verzorging van enkele deeldiensten. Uw wensen en eisen worden verwerkt in begeleiding op maat, op basis van duidelijke afspraken.

Vraagprijs

De vastgoedmarkt is een dynamische markt die wordt geregeerd door regelgeving. Hoe fraai de locatie ook mag zijn, verkoop staat of valt bij het maken van de juiste keuzes en een deskundige aanpak. Voor het vaststellen van een marktconforme vraagprijs is een goede taxatie en een grondige kennis van de (MKB-)markt vereist. Een te hoge vraagprijs leidt maar al te vaak tot leegstand. Maar het kan uiteindelijk ook een aanzienlijk lagere verkoopprijs opleveren. Daarnaast zijn in de vraagprijs zaken als de hoogte van de servicekosten, de technische staat van onderhoud, de flexibiliteit van indeling en bestemmingsplannen correct meegewogen.

De VBO-makelaars die in bedrijfsmatig vastgoed zijn gespecialiseerd, wisselen regelmatig onderling kennis uit en maken gebruik van elkaars netwerken.

Bezichtiging

De bedrijfsmatig VBO-makelaar coördineert en begeleidt de bezichtigingen van geschikte potentiële kopers. De makelaar informeert u over de onderhoudsstatus, servicekosten, energieverbruik, bestaande voorzieningen, rendement bij verhuur, mogelijke herindelingen etc. Via rapportage wordt u op de hoogte gehouden van de laatste stand van zaken.

Onderhandelingen

Met een schat aan ervaring en hulp van de VBO-database weet de VBO-makelaar in hoeverre de vraagprijs met de actuele marktwaarde van vergelijkbare objecten overeenkomt. Ook de looptijd van vergelijkbaar aanbod is bij hem of haar bekend. Dit is belangrijke informatie voor de verkoopstrategie waarin ook de vragen en opmerkingen van de bezichtigingen worden meegenomen.

Koopovereenkomst en overdracht

Nadat u met de koper overeenstemming heeft bereikt, stelt uw VBO-makelaar de koopovereenkomst op. Deze wordt uitvoerig met u doorgenomen. Ook zal hij of zij u informeren over de rechten en plichten die onderdeel zijn van de transactie.

Na ontvangst van alle relevante stukken en de getekende koopovereenkomst, ontvangt u van de notaris de datum van ondertekening van de akte van levering. Nog een laatste inspectie, de overdracht en de overhandiging van de sleutels. Daarna kunt u zich volledig concentreren op de uitvoering van uw nieuwe bedrijfsplannen.

Kijk op www.vbo.nl voor een bedrijfsmatig VBO-makelaar bij u in de buurt.