Next

Commissie Data aan het woord: ‘Data is slechts gereedschap'

Commissie Data aan het woord: ‘Data is slechts gereedschap'

Taxeren Innovatie
2 minuten

 

Data en digitalisering spelen een steeds grotere rol in het leven van makelaars en taxateurs. Daarom krijgt VBO de commissie Data. Het doel: een visie en routekaart ontwikkelen voor de komende jaren. Hoe blijf je in dit veranderende landschap een maatschappelijk relevante rol houden en hoe benut je de beschikbare data binnen de vereniging? Beleidsadviseur Jan-Willem Pijper en Algemeen bestuurslid Ard Bax in gesprek over de kansen en valkuilen van data binnen de makelaardij- en taxatiebranche. 

“De commissie is ontstaan omdat er een behoefte is om strategisch met onze data om te gaan. Je hoort vaak de uitspraak ‘we moeten wat met data’ maar aan deze wens willen wij nu handen en voeten gaan geven. Je verzamelt als vereniging veel data vanuit je leden, uit alle gelederen komt er informatie maar dit is nog niet genoeg gesorteerd en benut. Dus we willen cohesie aanbrengen en alle rondzwervende data verzamelen,” vertelt commissievoorzitter Ard Bax. 

Wil je meer weten over de data ambities van VBO? Lees het hele interview in de april editie van Vastgoed Adviseur (vanaf pagina 14). 

Ontdek zelf de voordelen van het VBO-lidmaatschap

Meer informatie