Juridisch medewerker

Riffat van Minnen

Wat is jouw functie bij VBO en hoe lang werk je hier al?Ik werk als juridisch medewerker binnen VBO sinds augustus 2010.
Wat vind je het leukste aan jouw functie bij VBO?Het werken bij VBO kent grote mate van zelfstandigheid.
Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?Ik start de dag met een kopje koffie en een overleg waarin ik samen met mijn team inventariseer wat er aan werk ligt en dit prioriteiten geef. Op dat moment komt er een collega van de Ledenservice binnen die de status van een ballotagedossier wil weten. Vervolgens ga ik weer verder met de stukken voor een klachtdossier die ik aan het bestuderen was. Tussendoor worden er ook telefoontjes van leden door de telefoniste doorverbonden. Voordat we aan de lunch gaan handel ik nog wat mailtjes af, allemaal vragen van consumenten. In de middag ga ik verder met het lezen van klachtendossier en de acties uitzetten die daaruit voortvloeien. Ondertussen krijg ik een mail van een consument met de vraag hoe het staat met het lidmaatschap van een lid. Een regiomanager wil dat er tussendoor nog naar Kamer van Koophandel-stukken worden gekeken om de juridische constructie in kaart te brengen. Heel veel variatie dus!
Wat zijn de plus- en minpunten van VBO als werkgever?Bij VBO is er alle ruimte om binnen de kaders van je functie-omschrijving een eigen invulling te geven aan de werkzaamheden. Interessant voor de creatieve denkers en doeners. Een minpunt zou kunnen zijn dat VBO een vereniging is en daarom niet vergelijkbaar is met bijvoorbeeld het bedrijfsleven. We hebben een verenigingsvoorzitter en bestuur.
Omschrijf jezelf in vijf woorden.Collegiaal, leergierig, direct, pro-actief en teamplayer.