Beleidsadviseur Zakelijk Vastgoed

VBO wil haar leden en stakeholders voorzien van heldere standpunten en adviezen op het gebied van de vastgoedmarkt. Als beleidsadviseur Zakelijk Vastgoed is je doelstelling om met oplossingen te komen voor verschillende beleidsvraagstukken die alle partijen binnen de vastgoedmarkt raken, met name toegespitst op het zakelijk vastgoed (bedrijfsmatig, landelijk en agrarisch vastgoed). 

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur Zakelijk Vastgoed ligt de focus ligt op het ontwikkelen van beleid op het gebied van zakelijk vastgoed en het vertalen van dit beleid naar tactische plannen. Uiteraard draag je zorg voor de uitvoering en evaluatie van deze plannen. Ook ben je (mede)verantwoordelijk voor het ontwikkelen van position papers en visiestukken met heldere oplossingsrichtingen voor de zakelijke vastgoedmarkt. Dit doe je in nauwe samenwerking met leden, stakeholders, partners en de overheid. 

Je vervult de expertrol op je dossiers en je bent hierin ook adviseur en strategisch sparringpartner van het managementteam en de leden van de secties Bedrijfsmatig Vastgoed en Landelijk Agrarisch Vastgoed. Goede basiskennis van het vastgoed en inzicht in het werk van een makelaar en taxateur zijn noodzakelijk om je nader te kunnen specialiseren in voorkomende thema’s zoals energetische uitdagingen in het bedrijfsmatig vastgoed of veranderende regels, zoals nu in het kader van de stikstofproblematiek, in de agrarische sector en de rol van de makelaar en taxateur. 

Je bent een slagvaardige professional die een verbinder en een natuurlijke netwerker is. Daarnaast weet je een goede balans te vinden tussen de wensen vanuit de leden, ontwikkelingen en oplossingen die jij voor ogen hebt. Je signaleert, verzamelt en analyseert informatie, trends en ontwikkelingen vanuit de overheid en de markt, vragen van leden in relatie tot de dossiers waarvoor je verantwoordelijk bent en vertaalt deze in strategische beleidsadviezen. 

Zo krijg je dat voor elkaar:

 • je signaleert en monitort politiek-bestuurlijke ontwikkelingen en beleid voornemens m.b.t. de zakelijke vastgoedmarkt en bent in staat die kennis te gebruiken binnen je functie;
 • je bouwt en onderhoudt relevante in- en externe contacten met relevante stakeholders en benut dit netwerk bij de ontwikkeling van beleid;
 • je realiseert heldere visie- en adviesstukken i.s.m. het team;
 • door veel contact met leden te onderhouden en relevante rapporten en onderzoeken te analyseren, ben je op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in de markt en daardoor in staat de kansen te zien en hierop in te spelen;
 • je ontwikkelt interne protocollen en contracten en zet procedures en richtlijnen op;
 • je pakt ledenvragen op die research vergen. Dat doe je via deskresearch of je weet leden te vinden om tot een praktijkgerichte oplossing te komen;

Wie ben jij?

Je bent iemand die altijd op de hoogte is van ontwikkelingen in de vastgoedmarkt en hebt een persoonlijke missie om tot oplossingen te komen binnen deze markt. Nieuws en actualiteiten volg je op de voet. Naast een talent voor schrijven en uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden, kun je informatie op heldere en overtuigende wijze overbrengen. Nieuwe thema’s maak je je snel eigen. Je durft stelling te nemen en bent een prettige en betrokken gesprekspartner die zowel zelfstandig als in een team goed functioneert.

 Verder heb je in ieder geval:

 • een afgeronde academische opleiding bij voorkeur Vastgoed & Makelaardij, Politicologie, Bestuurskunde, Rechten of Geschiedenis (of gelijkwaardig door ervaring); 
 • aantoonbare kennis van en enige werkervaring in vastgoed/-makelaardij;
 • kennis van politieke en bestuurlijke besluitvorming (EU en Nationaal);
 • minimaal twee jaar relevante werkervaring in een beleidsfunctie;
 • ervaring in relatie- en stakeholdermanagement;
 • enige kennis over en ervaring met het functioneren van een vereniging is een pré;
 • een visie en analytisch vermogen;
 • een proactieve en doelgerichte werkhouding;
 • een representatieve uitstraling.

Wat bieden wij je?

Binnen de functie van beleidsadviseur Zakelijk Vastgoed heb je een grote mate van zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Ook heb je veel vrijheid voor eigen initiatieven bij een groeiende, dynamische en innovatieve vereniging met ambitie. Je kunt je verder scholen en verdiepen in makelen en taxeren via de Beroepsopleiding Makelaars B.V. Je komt te werken op de afdeling Beleid & Communicatie waar presteren en professionaliteit net zo vanzelfsprekend zijn als samenwerken en lachen. Je wordt onderdeel van een platte organisatie waar je niet alleen direct de invloed van jouw werk ziet, maar waar jouw ideeën belangrijk en waardevol zijn. Wij bieden moderne arbeidsvoorwaarden zoals o.a. een uitstekende pensioenregeling, minimaal 27 vakantiedagen met de optie om dagen te kopen of verkopen, reiskostenvergoeding of evt. een NS businesscard, een online leerplatform en een persoonlijke vergoeding voor vitaliteit. We hebben een aantal keer per jaar sportieve en actieve personeelsuitjes voor medewerkers en hun gezin. Je krijgt een contract voor 40 uur per week, maar 36 uur is bespreekbaar. Ons kantoor is in Nootdorp, bij Den Haag en nabij uitvalswegen en OV.

Waar ga je werken?

VBO is de brancheorganisatie van makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars. Wij strijden voor een stabiele vastgoedmarkt. Daarom brengen we belanghebbenden en belangen in die markt bij elkaar. Omdat wij geloven dat die het beste functioneert als iedereen in openheid en gelijkwaardigheid samenwerkt. Zo sturen we met en voor onze leden continu aan op verandering en verbetering. En daarom bieden we onze bijna 1.300 leden de kennis en tools waarmee ze hun klanten het best kunnen bedienen. Zodat iedereen profiteert van een goed functionerende woning- en vastgoedmarkt: Kopers en verkopers. Huurders en verhuurders. Projectontwikkelaars en overheden.

Enthousiast geworden?

Voor meer informatie over de vacature van beleidsadviseur Zakelijk Vastgoed kun je contact opnemen met Nathalie Malherbe, HR-manager of met Tristan Bons, manager Beleid & Communicatie via nummer (070) 345 87 03 of e-mail vbo@vbo.nl. Meer weten over VBO? Kijk dan op www.vbomakelaar.nl.

Wil je direct solliciteren, mail dan je curriculum vitae en een duidelijke motivatie vóór 22 maart naar vbo@vbo.nl.