Werken bij VBO

 

Rob Geleijnse – Manager Ledenservice

Rob: Ik ben sinds september 2018 werkzaam bij VBO. De afdeling Ledenservice is heel divers in haar medewerkers en werkzaamheden. Het doel van deze afdeling binnen VBO is vooral om de vereniging sterk te houden. Zo is Ledenservice iedere dag weer bezig met het verenigingsgevoel te versterken en het ondersteunen van haar leden bij wat zij het leukste vinden: ondernemen. Ik heb een achtergrond in de Marketing & Sales en heb gewerkt bij zowel grote bedrijven als een vereniging in de zorgsector. Ik heb gemerkt dat bij een ledenorganisatie andere uitdagingen spelen dan in het bedrijfsleven. We hebben te maken met veel verschillende belangen en wensen, van zowel leden als besturen. Het is een uitdaging om daarbij de juiste prioriteiten te stellen. 

“Binnen VBO is heel veel ruimte voor ontwikkeling”

VBO staat voor Verbindend, Betrokken en Ondernemend. Deze kernwaarden zie ik echt terug binnen de vereniging. Zij heeft een handen uit de mouwen mentaliteit met een open cultuur naar buiten. Het mooie aan werken bij VBO vind ik dat er heel veel ruimte is voor ontwikkeling en dat je in korte tijd veel dingen kan oppakken en leren. We vragen veel van onze medewerkers, maar daar krijgen we met z’n allen een leerzame, open en gezellige cultuur voor terug.

 

Steve Fok – Beleidsmedewerker Wonen

Steve: “Bij VBO houd ik me bezig met het beleid dat zich richt op de woningmarkt. Dat bestaat onder andere uit het monitoren van politieke ontwikkelingen en daarop inspelen: bijvoorbeeld door reacties op wetsvoorstellen en andere lobbyactiviteiten. Maar ook praktische zaken voor de makelaar of taxateur komen voorbij: hoe kunnen wij hen als brancheorganisatie ondersteunen bij onderwerpen zoals asbest of duurzaamheid?

“Je krijgt veel kansen als je daarvoor openstaat”

Ik ervaar VBO als een toegankelijke no nonsense-organisatie waar je veel kansen krijgt als je daarvoor openstaat. Op meerdere vlakken heb je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Zo heb ik de invoering van de nieuwe privacywet, de AVG, gecoördineerd. Daarnaast werk ik met de collega’s binnen mijn team aan projecten als de KiesWijzerWonen, waarmee we rond de Tweede Kamer-verkiezingen een stemwijzer op het gebied van wonen hebben gelanceerd. Dat was een project waarin ieders expertise mooi samenkwam.”

Victor Scharroo – Accountmanager

“Ik ben een ruime 10 jaar werkzaam bij VBO. Als één van de accountmanagers ben ik verantwoordelijk voor onze leden in het westen en zuiden van Nederland. Dat betekent onder andere dat ik leden bezoek en met hen het contact onderhoud. Ook breng ik nieuwe leden aan. VBO ervaar ik als een laagdrempelige organisatie waarin snel geschakeld kan worden. De sfeer is goed en sympathiek, de nadruk ligt niet alleen op targets. Men is ook begaan met je privéleven en dat is prettig. In mijn werk vind ik het belangrijk in te spelen op de wensen van onze leden. Daarom ben ik de afgelopen tijd bezig geweest met het in kaart brengen van de klantreis die zij doorlopen. Waar liggen hun behoeftes en beslismomenten? En hoe kunnen we daar vanuit accountmanagement nog meer op inspelen?

“Men is ook begaan met je privéleven en dat is prettig”

Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling biedt VBO mij voldoende kansen. Zo heb ik diverse salestrainingen gevolgd. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot makelaar/taxateur, waardoor ik nog meer een gelijkwaardig gesprekspartner voor onze leden kan zijn. Je weet dan immers precies waar zij over praten.”

Angela Visser – Eventmanager

“Mijn voorgaande banen lagen in de culturele sector, een heel ander vakgebied. Toch voelde ik me al snel thuis bij VBO; ik kwam erachter dat het beroep van makelaar een echt mensenberoep is. De betrokkenheid en openheid die een makelaar moet hebben zie ik ook in deze organisatie terug. De medewerkers werken hard om de leden van dienst te zijn, maar er is ook tijd voor ontspanning bij een gezellige borrel. Mijn werk draait om het organiseren van evenementen, zoals regionale bijeenkomsten voor onze leden. Ook de organisatie van het Nederlands vastgoedcongres, NeVaCon, hoort daarbij. Dat is een flink project waar een hoop bij komt kijken. Ik vind het fijn dat VBO een relatief kleine organisatie is. Daardoor heb je veel verantwoordelijkheden en krijg je de ruimte om eigen suggesties aan te dragen.

“Er is ook tijd voor ontspanning bij een gezellige borrel”

Een uitdaging zie ik in het gebruik van data uit ons CRM-systeem Salesforce. De opties daarin zijn heel uitgebreid. Zo kunnen we bijvoorbeeld nog beter gaan bijhouden aan welk soort evenementen onze leden behoefte hebben. Daar ga ik me de komende tijd in verdiepen!”.