Werken bij VBO Makelaar


Hans Van den Heuvel – Manager Beleid & Communicatie

“Mijn achtergrond ligt onder andere in de politiek. Politiek is ook een belangrijk aspect in mijn werk: met de afdeling Beleid & Communicatie zijn we veel bezig met de verschillende belangen van makelaars en taxateurs. Ik vind VBO Makelaar als organisatie ondernemend en betrokken, zowel bij haar leden als bij de woningmarkt. Er is een open blik naar buiten toe en een handen uit de mouwen-mentaliteit. Als manager moet je niet bang zijn om het hele spectrum van strategie tot uitvoer op je te nemen.

“Bij VBO Makelaar is er een open blik naar buiten toe”

Bij een ledenorganisatie spelen andere uitdagingen dan in het bedrijfsleven. Je hebt te maken met veel verschillende belangen en wensen, van zowel leden als besturen. Het is dus een uitdaging om daarbij de juiste prioriteiten te stellen. Om me onder andere hierin te verdiepen heb ik de opleiding Verenigingsmanagement gevolgd. Het voordeel van werken bij VBO Makelaar is dat je snel de kans krijgt om hetgeen je geleerd hebt in de praktijk te brengen. Jezelf ontwikkelen en je met diverse disciplines bezighouden is dus zeker mogelijk.“

Steve Fok – Beleidsmedewerker Wonen (links) en Guus Bunnik – Online communicatiemedewerker (rechts)

Steve: “Bij VBO Makelaar houd ik me bezig met het beleid dat zich richt op de woningmarkt. Dat bestaat onder andere uit het monitoren van politieke ontwikkelingen en daarop inspelen: bijvoorbeeld door reacties op wetsvoorstellen en andere lobbyactiviteiten. Maar ook praktische zaken voor de makelaar of taxateur komen voorbij: hoe kunnen wij hen als brancheorganisatie ondersteunen bij onderwerpen zoals asbest of duurzaamheid?

“Je krijgt veel kansen als je daarvoor openstaat”

Ik ervaar VBO Makelaar als een toegankelijke no nonsense-organisatie waar je veel kansen krijgt als je daarvoor openstaat. Op meerdere vlakken heb je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Zo heb ik de invoering van de nieuwe privacywet, de AVG, gecoördineerd. Daarnaast werk ik met de collega’s binnen mijn team aan projecten als de KiesWijzerWonen, waarmee we rond de Tweede Kamer-verkiezingen een stemwijzer op het gebied van wonen hebben gelanceerd. Dat was een project waarin ieders expertise mooi samenkwam.”

Guus: “Als online communicatiemedewerker ben ik dagelijks bezig met onze websites, online campagnes en het beheer van de social media-kanalen. Hiermee zorg ik dat VBO Makelaar als organisatie online goed zichtbaar is, maar ook dat we onze leden handvatten geven voor hun eigen bedrijfsvoering. Berichten op social media bestaan bijvoorbeeld uit praktische informatie en tips voor consumenten, die onze makelaars onder hun eigen klanten kunnen delen. Daarnaast houd ik me bezig met de online marketing en onze wekelijkse nieuwsbrief.

“Mijn vakgebied verandert snel, dus is het belangrijk regelmatig cursussen te volgen”

Omdat mijn vakgebied snel verandert is het belangrijk regelmatig cursussen of webinars te volgen. Bij VBO Makelaar heb ik de ruimte om die kennis bij te spijkeren en dat in projecten direct tastbaar te maken. Met name projecten waarin de expertise van meerdere collega’s gebundeld wordt, vind ik interessant. Zo is er veel afwisseling en steek je al doende een hoop van elkaar op!”.

Victor Scharroo – Accountmanager

“Ik ben een ruime 10 jaar werkzaam bij VBO Makelaar. Als één van de accountmanagers ben ik verantwoordelijk voor onze leden in het westen en zuiden van Nederland. Dat betekent onder andere dat ik leden bezoek en met hen het contact onderhoud. Ook breng ik nieuwe leden aan. VBO Makelaar ervaar ik als een laagdrempelige organisatie waarin snel geschakeld kan worden. De sfeer is goed en sympathiek, de nadruk ligt niet alleen op targets. Men is ook begaan met je privéleven en dat is prettig. In mijn werk vind ik het belangrijk in te spelen op de wensen van onze leden. Daarom ben ik de afgelopen tijd bezig geweest met het in kaart brengen van de klantreis die zij doorlopen. Waar liggen hun behoeftes en beslismomenten? En hoe kunnen we daar vanuit accountmanagement nog meer op inspelen?

“Men is ook begaan met je privéleven en dat is prettig”

Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling biedt VBO Makelaar mij voldoende kansen. Zo heb ik diverse salestrainingen gevolgd. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot makelaar/taxateur, waardoor ik nog meer een gelijkwaardig gesprekspartner voor onze leden kan zijn. Je weet dan immers precies waar zij over praten.”

Angela Visser – Eventmanager

“Mijn voorgaande banen lagen in de culturele sector, een heel ander vakgebied. Toch voelde ik me al snel thuis bij VBO Makelaar; ik kwam erachter dat het beroep van makelaar een echt mensenberoep is. De betrokkenheid en openheid die een makelaar moet hebben zie ik ook in deze organisatie terug. De medewerkers werken hard om de leden van dienst te zijn, maar er is ook tijd voor ontspanning bij een gezellige borrel. Mijn werk draait om het organiseren van evenementen, zoals regionale bijeenkomsten voor onze leden. Ook de organisatie van het Nederlands vastgoedcongres, NeVaCon, hoort daarbij. Dat is een flink project waar een hoop bij komt kijken. Ik vind het fijn dat VBO Makelaar een relatief kleine organisatie is. Daardoor heb je veel verantwoordelijkheden en krijg je de ruimte om eigen suggesties aan te dragen.

“Er is ook tijd voor ontspanning bij een gezellige borrel”

Een uitdaging zie ik in het gebruik van data uit ons CRM-systeem Salesforce. De opties daarin zijn heel uitgebreid. Zo kunnen we bijvoorbeeld nog beter gaan bijhouden aan welk soort evenementen onze leden behoefte hebben. Daar ga ik me de komende tijd in verdiepen!”.