Actualiteiten

Bouwproductie van 4000 woningen per jaar in Den Haag

The Hague, Netherlands city centre skyline at twilight.

Op vrijdag 16 september jl heeft de gemeente Den Haag bekend gemaakt dat ze 4000 woningen per jaar gaan realiseren. Zo moet circa 30 procent sociale huur worden, 25 procent middeldure huur en ongeveer 25 procent koopwoningen tot de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)-grens. Het ‘Coaliteitakkoord Den Haag 2022-2026’ vind je hier.

Een tekort aan betaalbare woonruimte is één van de uitdagingen van de stad. In het coalitieakkoord wordt gekozen voor een hoger percentage betaalbare woningen, zowel koop als huur.

Goed verhuurderschap

Een tweede uitdaging is het slecht verhuurderschap. Ondanks dat het wetsvoorstel ‘Goed Verhuurderschap’ nog in voorbeiding is, start de gemeente Den Haag al met de aanpak van slecht verhuurderschap en woonoverlast. Door onder andere een uitbreiding van de inzet te realiseren van de Haagse Pandbrigade, het tegengaan van overbewoning en worden leegstand en verkrotting aangepakt. Ook verruimt de coalitie de regels rond verkamering, om zo meer ruimte te maken voor studentenhuisvesting.

Investeringen in wijken en buurten

De coalitiepartners gaan aan de slag met de belangrijkste uitdagingen van de stad. Er wordt geïnvesteerd in de buitenruimte en in de aanpak van notoire overtreders en overlastgevers. Wijken die te kampen krijgen met meerdere problemen, kunnen rekenen op extra, gerichte aandacht. Ook in deze aanpak wordt extra geld gestoken. Dat is ook het geval met de aanpak van criminaliteit, bijvoorbeeld criminele jeugdgroepen en het tijdig verstoren van criminele activiteiten.

Bekijk hier het hele bericht.

Bron: de gemeente Den Haag 

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.