Expertise Zakelijk Vastgoed

Gespecialiseerd in zakelijk vastgoed?

Wij begrijpen jouw uitdagingen.

Ben jij een makelaar en/of taxateur gespecialiseerd in zakelijk vastgoed? Dan heb jij de specialistische kennis in huis om jouw opdrachtgevers verder te helpen. Hierbij is een goed functionerend netwerk essentieel. Wij begrijpen jouw uitdagingen. Daarom faciliteren wij dit netwerk door bijvoorbeeld (online) evenementen te organiseren. Ook behartigen we de belangen van makelaars en taxateurs in zakelijk vastgoed door actuele onderwerpen in de Nederlandse politiek voortdurend onder de aandacht te brengen. Als lid van de expertise Zakelijk Vastgoed kun je rekenen op een betrokken bestuur, een enthousiast netwerk, updates over jouw specifieke vakgebied en inspirerende events. Vul het formulier in en we mailen je meer informatie over het VBO-lidmaatschap.

Ondernemen

Kennisgroepen

Zoals in de inleiding genoemd, zet VBO in op samenwerking met haar leden om beleid en markt steeds beter op elkaar aan te laten sluiten. VBO ondersteunt haar leden door verbinding, betrokkenheid en door ondernemend te zijn. Het doel is om de onderwerpen uit de markt en politiek naadloos te laten aansluiten op de dagelijkse praktijk van de leden en hun omgeving. Op deze manier zijn we verbindend en betrokken bij de leden. Het uitgangspunt is dat onderwerpen in de kennisgroepen iets toe moeten voegen aan de praktijk van de leden.

De rol van de makelaar en taxateur verandert steeds meer in een adviseur (makelaar) en specialist (taxateur). Daarom zal VBO met behulp van werksessies in kennisgroepen makelen en taxeren de leden actuele thema’s behandelen die spelen in de vastgoedmarkt.

VBO als kennispartner

VBO beantwoordt inhoudelijke en juridische vragen van leden over het taxeren van zakelijk vastgoed. De complexe nationale en internationale regelgeving heeft de voortdurende aandacht. Daarnaast publiceert VBO artikelen over de wet en regelgeving en over actuele taxatiethema’s.

Data en actuele informatie

Met BVG Data van VBO hebben makelaars en taxateurs van de expertise Zakelijk Vastgoed toegang tot een database met commercieel vastgoed. Het biedt onder andere aanbod- en transactiedata van VBO-leden, meer dan 68.000 gebruikstransacties van Ventu en meer dan 110.000 gebruikstransacties van Vastgoedjournaal. Deze database blijven we vernieuwen met nieuwe data.

De kwaliteit van VBO

VBO is lid van The European Group of Valuer Associations (TEGoVA). TEGoVA ontwikkelt en beheert de European Valuation Standards (EVS), die aanhaken bij waardebegrippen en wetten die binnen Europa gelden. Alleen taxateurs Zakelijk Vastgoed die volgens EVS werken en voldoen aan de competentie-eisen van TEGoVA, kunnen in aanmerking komen voor de titel Recognised European Valuer (REV). Bij VBO word je gefaciliteerd om de REV-titel te behalen.

Samen zichtbaar zijn in de markt

Wij helpen je om zichtbaar te zijn in de markt. We vertalen onze landelijke campagnes naar jouw specifieke vakgebied. Zo kun je eenvoudig aanhaken om jouw lokale zichtbaarheid te vergroten. Ook adverteren we regelmatig bij Vastgoed Journaal, in De Ondernemer of in BoerenBusiness. Tot slot kun je VBO-folders meegeven aan je klanten. Hiervoor hoef je dus niet zelf aan de slag met drukwerkbureau ’s. Ook kun je jouw klanten verwijzen naar onze informatiepagina voor opdrachtgevers in bedrijfsmatig vastgoed en in landelijk en agrarisch vastgoed.

Uit de vereniging

Laat je inspireren tijdens evenementen

Naast de VBO evenementen heb je als lid van de expertise Zakelijk Vastgoed ook exclusieve events die je kunt bijwonen. Deze kennisgroepen zijn een samenwerkingsverband en bindmiddel voor leden met kennis op een specifiek vakgebied, zoals retail, beleggen, c-label, herbestemmen, horeca, logistiek en taxeren. Ook heb je toegang tot alle webinars en de VBO Vastgoed Podcast. Zo ben je altijd op de hoogte van jouw branche én jouw vereniging.

Lees vakblad Vastgoed Adviseur

Zes keer per jaar ontvangen VBO-leden en stakeholders een nieuwe editie van Vastgoed Adviseur. Het vakblad voor makelaars en taxateurs is informatief, opiniërend en prikkelend. Minimaal 36 pagina’s met inspirerende longreads, korte updates uit de vereniging en boeiende artikelen uit de sector en de politiek. Discussies worden niet uit de weg gegaan en experts durven hun visie te delen over onderwerpen die de vastgoedsector raakt. Natuurlijk ontbreken ook de praktische tips voor de dagelijkse praktijk niet en wordt er een blik geworpen op de toekomst van het vak.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

UIT DE POLITIEK

Onze standpunten

Als VBO-lid ben je aangesloten bij een ondernemende branchevereniging die jouw belangen behartigt in politiek Den Haag en Brussel. Wij versterken samen de positie van makelaars en taxateurs in de zakelijke vastgoedbranche.

Informatiepakket

Meer informatie over VBO?

We gaan graag met je in gesprek over jouw behoeften als makelaar en/of taxateur gespecialiseerd in zakelijk vastgoed. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op. Via 070-3458703 of ln.obv@ecivresnedel kun je zelf contact opnemen met onze binnendienst medewerker Anja Kuijer.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.