Actualiteiten

Driekwart senioren wil niet verhuizen

ouderen-559_680x520_fit

Driekwart van de senioren heeft geen verhuisplannen op de korte termijn. De meerderheid heeft er weinig vertrouwen in een geschikte woning te kunnen vinden.

Driekwart van de senioren heeft geen verhuisplannen op de korte termijn. Van de ouderen die wel op zoek zijn naar een nieuwe koopwoning heeft de meerderheid er weinig vertrouwen in dat ze een geschikte woning kunnen vinden. Ook het afsluiten van een hypotheek wordt gezien als een barrière. Deze constateringen komen uit een onderzoek van Nationale-Nederlanden over woonwensen en woontevredenheid van de Nederlander, dat is uitgevoerd door DirectResearch.

Helft senioren denkt dat hypotheek mogelijk is

Veel senioren zijn zeer tevreden over hun huidige woonsituatie (78%). De meerderheid heeft daarom voorlopig ook geen verhuisplannen. Bijna één op de tien senioren (8%) zou wel graag kleiner willen wonen. Een belangrijke barrière hierbij is het vinden van een geschikte koopwoning (aldus 61% van de senioren). Daarbij denkt slechts 58% van de senioren dat het verkrijgen van een hypotheek mogelijk is.

Verbeteren, niet veranderen

Van de senioren die geen behoefte hebben aan een nieuwe koopwoning, zou 56% nog wel het een en ander aan hun huis willen verbeteren. Het installeren van zonnepanelen (14%) of de woning rolstoeltoegankelijk maken (8%) zijn voor senioren gewenste aanpassingen. Uit het onderzoek blijkt verder dat zonnepanelen ook onder niet-senioren leeft: 21% van de ondervraagden zou dit graag aan zijn woning toevoegen.

Wonen in een dorp erg populair onder senioren

Senioren wonen het liefst in een dorp. Dit heeft de voorkeur van ruim een derde (36%) van de ondervraagde senioren. Het wonen in een kleine stad staat op de tweede positie (31%). Opvallend is dat het wonen in één van de vier grote steden het allerlaagst scoort op de voorkeursmeter. Slechts 5% van de senioren heeft dat als wens.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.