Actualiteiten

Geldverstrekkers verlagen de hypotheekrente

dakterras-woning-428_680x520_fit

Met de Open Huizen Dag van aanstaande zaterdag in aantocht, verlaagden vorige week een flink aantal geldverstrekkers de hypotheekrente.

Met de Open Huizen Dag van aanstaande zaterdag in aantocht, verlaagden vorige week een flink aantal geldverstrekkers de hypotheekrente. Het ging om het hoogste weekaantal renteverlagingen sinds november, al waren de meeste wijzigingen beperkt in omvang. Onder de verlagers bekende aanbieders als ABN Amro, SNS Bank en Obvion. Ook MUNT Hypotheken heeft voor de komende week een verlaging van de rentetarieven aangekondigd. Er lijkt op dit moment ruimte voor meer renteverlagingen.

ING voert tijdelijk een renteactie waarbij het tarief van 12 jaar vast gelijk is aan het tarief voor 10 jaar vast voor annuïteiten- en lineaire hypotheken. ABN Amro en Florius bieden voortaan een rentekorting op lineaire hypotheken ten opzichte van annuïteiten. Deze korting is beschikbaar bij de keuze voor 20 jaar vast, maar de hoogte (0,05%-0,10%-punt) is afhankelijk van de tariefklasse. Met de korting proberen deze banken de keuze voor de onbekendere aflosvorm ‘lineair’ te stimuleren. Allianz kende al een dergelijke korting.

De graadmeter voor de hypotheekrente, de rente op de kapitaalmarkt, daalde vorige week licht. De daling lijkt te zijn veroorzaakt door de steeds reëler wordende handelsoorlog tussen Amerika en China, en de verwachting dat de ECB vanwege de achterblijvende inflatie het in september van dit jaar aflopende opkoopprogramma toch gaat verlengen. De kapitaalmarktrente is nu per saldo in anderhalf jaar tijd circa 0,50%-punt gestegen. De gemiddelde hypotheekrente is vooralsnog slechts beperkt meegestegen (+ 0,20%-punt op 10 en 20 jaar vast met NHG) of zelfs gedaald (- 0,25%-punt op 5 en 30 jaar vast zonder NHG).

(bron: De Hypotheekshop)

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.