Actualiteiten

Nicole Suijkerbuijk treedt toe tot algemeen bestuur

Nicole Suijkerbuijk

Nicole Suijkerbuijk is bij de Algemene Ledenvergadering van 8 juni toegetreden tot het algemeen bestuur van VBO. Zij neemt de plaats in van Lourens van der Lelij die vanwege de maximale zittingstermijn van acht jaar vertrekt. Opkomen voor de agrarische sector, dat is de missie van de 32-jarige Brabantse.

Nicole Suijkerbuijk treedt toe tot algemeen bestuur

“Nicole is jonger dan mijn kinderen”, grapte VBO-voorzitter Harry Bruijniks gisteren tijdens de ALV in de Prodentfabriek te Amersfoort. Om daar meteen aan toe te voegen: “Dat zegt wat over de verjonging binnen VBO (of over de leeftijd van Bruijniks, riep iemand ad rem uit de zaal, red.). Maar Nicole is zeer welkom.” Suijkerbuijk, die 97,8 procent van de stemmen verwierf, wil gezien haar leeftijd juist zorgen voor een andere kijk op de agrarische sector. Met de energie van iemand uit de nieuwe generatie.

Frisse blik

“De gemiddelde leeftijd in de agrarische tak is 58 jaar. Ik wil een frisse blik op de zaken werpen”, aldus Suijkerbuijk. “Er speelt zoveel in onze markt en ik ben ook wel iemand die waar nodig commentaar wil leveren op bepaalde kwesties. En zijn er nog mensen bereid agrarisch makelaar te worden? Ik wil opkomen voor onze sector en hoop daar een bijdrage in te kunnen leveren. Neem de automatisering. Onze groep loopt daarin achter en daar kan ik eventueel een rol in spelen.”

Sinds 2021 is Suijkerbuijk VBO Bestuurslid Landelijk en Agrarisch Vastgoed in het sectiebestuur Zakelijk Vastgoed. Daarnaast is ze als Register Makelaar/Taxateur Landelijk en Agrarisch Vastgoed werkzaam voor makelaarskantoor & adviesbureau Staal Makelaars. Het kantoor, gevestigd in het Noord-Brabantse Made, is actief op de agrarische markt, woningmarkt en bedrijfs onroerend goed, met de regio Zuidwest Nederland als werkgebied.

Tekst gaat verder onder foto

Passie

De in Roosendaal opgegroeide Suijkerbuijk geniet met volle teugen van haar professie. Hoe kan het ook anders, met zo’n achtergrond. “Ik ben opgegroeid in het agrarische, heb vroeger op een oude boerderij gewoond en mijn opa hield varkens. Mijn HBO-studie Vastgoed en Makelaardij heb ik dan weliswaar in Rotterdam gedaan, maar het Brabantse platteland voelt voor mij altijd weer als thuiskomen.”

Suijkerbuijk kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging als algemeen bestuurslid. “Agrarische makelaars zijn een heel specifieke groep. Ik denk dat we nóg beter kunnen laten zien hoe kundig onze leden zijn, want er zijn veel mensen met allemaal hun eigen expertise. Het is zonde dat dat niet beter zichtbaar is. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.”

Lees hier een interview met Nicole Suijkerbuijk uit mei 2020.

Lourens van der Lelij 

Tegenover de benoeming van Suijkerbuijk staat het vertrek van Lourens van der Lelij uit het algemeen bestuur. Hij werd bij de ALV door Bruijniks bedankt voor bewezen diensten en ontving een bos bloemen. “Ik heb het erg naar mijn zin gehad. Ik wil de leden ook bedanken voor een fijne tijd en het door hun gestelde vertrouwen. Daar wil ik het bij laten.”

Tekst gaat verder onder foto

Lourens van der Lelij

Herbenoeming 

Bij de ALV werden algemeen bestuursleden André Schots, Ard Bax en Maarten Pijnenborgh herbenoemd voor een tweede termijn van vier jaar.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.