Actualiteiten

Nieuwe bestuursleden bij VBO

ALV AB-leden

Bij de Algemene Ledenvergadering van VBO op 20 juni jongstleden in Kamerik traden er twee nieuwe leden toe tot het Algemeen bestuur. Esther Heemstra-Havinga (37) gaat zich richten op de sectie Wonen en Jan Hendrikse (58) ontfermt zich over de portefeuille Zakelijk Vastgoed.

Nieuwe bestuursleden bij VBO

Hendrikse, die Rico Mijsen opvolgt, genoot een juridische opleiding en gaf daarna les in publiek en privaat recht bij een makelaarsopleiding. Hij bleef vervolgens in het vastgoed ‘hangen’ en houdt zich bezig met zowel taxeren als makelen, met een voorliefde voor de bedrijfsmatige kant.

“Dat vind ik het meest interessante deel van de vastgoedmarkt. Daar speelt veel meer, heb je directer contact met ondernemers en de hoeveelheid aan factoren wat je moet beoordelen spreekt mij aan. Dat is bij woningen toch wat meer voorgekauwd. Bij Zakelijk Vastgoed moet je meer zelf uitzoeken en interpreteren en vertalen naar een waarde.”

Heemstra-Havinga neemt het stokje over van de al eerder vertrokken Ard Bax. “Het was een leuke, bijzondere dag. Al kwam de spanning pas in de autorit naar Kamerik toe, omdat ik de hele week zo druk met de business was geweest. Ja, de sfeer op de ALV was goed. Ik heb zin in deze uitdaging.”

Al vijftien jaar werkt Heemstra-Havinga in de makelaardij. Eerst binnen de pijler wonen, later als bedrijfsmakelaar en tegenwoordig is het een combinatie van beide. Ze is voornamelijk actief in Friesland, Groningen en Drenthe.

Nieuwe penningmeester

Bert van Scherpenzeel

Binnen het Dagelijks bestuur vond er ook een wisseling plaats bij de ALV. Bert van Scherpenzeel (57) werd officieel benoemd tot de nieuwe penningmeester, als opvolger van Pieter Kuijt. Hij werkt als financieel adviseur in de zorgsector én is tevens actief als taxateur.

“Ik ben gewend aan raden van toezicht, grote projecten en beschik over inzicht in behoorlijke bedragen en investeringen. Ik weet hoe de hazen lopen en ben gewend na te denken over hoe je zicht houdt op het geld. Dus ik neem veel vanuit het zakelijke benaderen mee. Dat hoort ook heel erg bij mij en dat vind ik ook heel erg leuk om te doen.”

Foto boven van links naar rechts: voorzitter Harry Bruijniks, Jan Hendrikse en Esther Heemstra-Havinga.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.