Actualiteiten

Oktober kent hoogste aantal hypotheekaanvragen in 2 jaar

geld-houten-huisje-542_680x520_fit

Waar september nog het laagste aantal hypotheekaanvragen van dit jaar registreerde, noteerde oktober met ruim 38.000 aanvragen juist een erg hoog aantal.

Waar september nog het laagste aantal hypotheekaanvragen (cijfers HDN) van dit jaar registreerde, noteerde oktober met ruim 38.000 aanvragen juist een erg hoog aantal. Na november 2016 (45.000) en juni 2015 (42.000) neemt oktober daarmee de derde plaats in op de ranglijst met het hoogste aantal hypotheekaanvragen. In vergelijking met september steeg met name het aantal aanvragen van de groep consumenten van 35 jaar en ouder. Oktober is zoals gebruikelijk een maand waarin de aanvragen aantrekken, dit jaar gestimuleerd door een -beperkte- stijging van de hypotheekrente.

Ondanks de stijging bevindt de hypotheekrente zich nog steeds op een erg laag niveau, waardoor de gemiddelde rentevaste periode landelijk momenteel richting de 17 jaar gaat. Aanbieders als Rabobank, ING, a.s.r. en NIBC spelen hier op in door tijdelijk actietarieven aan te bieden op de lange renteperioden.

Oversluiten in de Randstad neemt hoge vlucht

Terwijl het aantal woningaankopen dus daalt, zit oversluiten duidelijk in de lift. Het tweede en derde kwartaal lieten een toename zien van meer dan 30% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat geldt met name voor de drie Randstad provincies en Flevoland. Opvallend genoeg blijft de provincie Groningen hierbij juist achter. Aangezien het vierde kwartaal over het algemeen het kwartaal is met de meeste oversluitingen, lijkt deze trend voorlopig nog niet ten einde.

(bron: De Hypotheekshop)

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.