Actualiteiten

Professor Van Mierlo nieuwe voorzitter SCVM

SCVM voorzitter

De Stichting Certificering Voor Makelaars (SCVM) heeft met ingang van 7 juli 2023 Prof. Dr. A.I.M. (Toon) van Mierlo benoemd als nieuwe voorzitter van het bestuur. Hij volgt Mr. W.W. (Wim) van ’t Hoff op die maar liefst 22 jaar lang de voorzittershamer heeft gehanteerd.

Toon van Mierlo nieuwe voorzitter SCVM

Van Mierlo is verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en Erasmus Universiteit Rotterdam als hoogleraar privaatrecht. Met die achtergrond is het bestuur van de stichting zeer verheugd dat de heer Van Mierlo de leiding wil nemen bij de verdere professionalisering en zelfregulering van de makelaars en huurbemiddelaars in Nederland. “Wat betreft de voorzittershamer geldt voor mij dat opleiding tot verbetering van service en kwaliteit leidt en ik juist daaraan mijn bijdrage wil leveren”, aldus Van Mierlo.

Naast de benoeming van de heer Van Mierlo, is ook de heer F. (Fred) van der Werff toegetreden tot het bestuur. Hij treedt in de voetsporen van Hans Mersmann die na 12 jaar bestuurslidmaatschap is afgetreden. Van der Werff bekleedde sinds 2008 diverse managementfuncties bij Dun & Bradstreet, waaronder die van commercieel directeur Benelux en statutair directeur Nederland.

Van der Werff is daarnaast voorzitter van de non-profit Stichting Bedrijfsfinanciering, dat als doel heeft om MKB-financiering te stimuleren. Hij beschikt tevens over commerciële ervaring met zijn achtergrond in sales, business development, marketing en business consultancy.

Fred van der Werff

‘Vakkennis en praktijkervaring’

“Ik ben blij met de toetreding van Toon en Fred tot het SCVM-bestuur. We zullen ongetwijfeld gaan profiteren van hun enorme vakkennis en praktijkervaring”, aldus Hans van der Ploeg, vertegenwoordiger in de Raad van Advies van SCVM en directeur van branchevereniging VBO.

“Via deze weg wil ik ook Wim en Hans bedanken voor hun vele jaren van tomeloze inzet voor de branche. Onze samenwerking heb ik altijd als zeer productief én prettig ervaren en ik wens hen veel succes met alles wat er op hun pad komt in de toekomst.”

Over SCVM

SCVM is een stichting die is opgericht om een uniform, objectief, transparant en controleerbaar zelfregulerend toetsingskader te scheppen voor makelaars. Na de afschaffing van de beëdiging worden deskundige makelaars gecertificeerd. Sinds 2001 registreert SCVM vakbekwame, gecertificeerde makelaars in onroerende zaken. Zo vinden particuliere en zakelijke opdrachtgevers de deskundige makelaars in één kwaliteitsregister. SCVM borgt via certificering en permanente educatie de vakbekwaamheid, kwaliteit en integriteit.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.