Leden

RE/MAX Nederland

martijn-groot-remax-nederland-klein-1460

Sinds het ontstaan in 1973, is RE/MAX uitgegroeid tot ’s werelds grootste franchiseorganisatie in de makelaardij. Momenteel werken meer dan 130.000 makelaars in meer dan 110 landen over de gehele wereld voor RE/MAX – oftewel elke 30 seconden wordt er een woning verkocht. In Nederland is RE/MAX actief met circa 140 aangesloten makelaars met aan het hoofd directeur Martijn Groot. Sinds 2013 is RE/MAX Nederland al lid van VBO. Wat maakt VBO zo’n leuke vereniging? We vroegen dit en meer aan Martijn.

Wat onderscheidt RE/MAX van andere makelaarskantoren/franchiseorganisaties?

“Bij RE/MAX staat de (zelfstandige) makelaar centraal. Het kantoor helpt, ondersteunt, traint en geeft coaching aan iedere makelaar zodat hij of zij meer tijd heeft voor (nieuwe) opdrachtgevers. Bij RE/MAX ben je zelfstandig ondernemer, maar heb je evengoed collega’s en dat maakt het werk veel leuker. Ook door samen lokaal te werken krijg je meer naamsbekendheid, wat resulteert in meer en betere opdrachten.”

Heeft corona jullie dienstverlening structureel beïnvloed en zo ja, hoe?

“Bij RE/MAX hebben we heel snel geschakeld omdat we wisten van andere landen, zoals Italië, wat eraan zat te komen. Wij waren de eerste met protocollen en hebben onze dienstverlening op diverse vlakken met succes aangepast. Online webinars, bezichtigingen en trainingen zijn enkele voorbeelden. Soms vonden onze makelaars het lastig om successen als ondernemers te vieren, omdat er in andere branches zoveel tegenslag was. Alles lijkt nu weer normaler te worden op Covid-gebied, maar we zijn nu alweer bezig met scenario’s vanwege de Russische inval in Oekraïne. We blijven schakelen naar aanleiding van veranderende marktomstandigheden.”

Waarom heeft RE/MAX gekozen voor VBO?

“In het verleden heb ik zelf drie NVM-kantoren gehad en voelde bij de NVM niet de passie en drive voor haar leden zoals Hans dit doet, samen met zijn geweldige team. VBO staat voor haar makelaars en is een prettige collegiale vereniging.”

Waar zijn jullie als RE/MAX het meest trots op?

“Het mogen begeleiden van mensen bij een belangrijke stap in het leven is natuurlijk het mooiste vak en dat we dat ook nog bij de wereldwijde nummer 1 van de makelaardij te mogen doen, maakt het nog leuker. Ook vind ik ons netwerk een verrijking en het is fantastisch dat we naast heel hard werken ook supergave evenementen hebben, zoals de Europese en internationale conventies. Hier leer je heel erg veel van collega’s uit andere landen, en het is supergaaf om mee te maken. Komend jaar wordt RE/MAX 50 jaar en we hopen met meer dan 50 Nederlandse RE/MAX collega’s aanwezig te zijn op onze internationale R4 RE/MAX conventie. Las Vegas: here we come!”

Wat wil RE/MAX bereiken de aankomende vijf jaar?

“Bij ons ligt de focus op het neerzetten van het beste businessmodel voor zowel onze kantooreigenaren als onze makelaars. Samen staan we sterk! Afgelopen jaar is onze courtageomzet landelijk met meer dan 30 procent gestegen en we zien een versnelde groei bij bijna al onze kantoren. De komende jaren zullen we veel energie steken in het neerzetten van de beste klantreis die er bestaat in de makelaardij, door op verschillende momenten het verschil te maken. Ook qua landelijke groei zijn onze ambities groot. We willen groeien naar meer dan 60 kantoren met meer dan 350 aangesloten RE/MAX makelaars.”

Wat is de kracht van een franchiseonderneming?

“We hebben naast een sterk lokaal netwerk, een landelijk en internationaal netwerk.”

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.