Leden

T&A Van Es Makelaardij

ta-van-es-500

“Je moet niet alleen zenden en vragen, maar ook iets geven en delen”

Toen Gerben van Es in 2008 zijn makelaardij in Scherpenzeel begon, telde het Gelderse stadje maar liefst zes makelaars. Zeven jaar en een recessie later zijn er daar nog twee echte woningmakelaars van over, onder wie Gerben van Es. Met zijn T&A Van Es Makelaardij heeft hij een marktaandeel van zo’n 40%. Bovendien heeft hij nu ook nog een kantoor in Woudenberg. Wat deed hij anders?

Netwerken, focus en interactie. Dat geeft Gerben van Es als reden voor zijn groei tegen de stroom in. En dan niet het netwerken met makelaars, op een borrel. “Je kunt me niet ongelukkiger maken dan van me verlangen dat ik zo’n bijeenkomst moet bezoeken. Ik heb daar niet zo veel mee, die ons-kent-ons-onderonsjes. Dat zijn niet de netwerken waarvan ik het gevoel heb dat die mij of mijn klanten verder helpen. Ik heb wel vanaf de eerste dag veel aandacht besteed aan manieren om met de bewoners van Scherpenzeel zelf in contact te komen. Ik ben voorzitter van de ondernemersvereniging, die heeft circa 170 leden. Ik zit op zaalvoetbal. Ik doe heel veel aan sponsoring van verenigingen in de gemeenschap hier. En daarbij beperk ik me niet tot het plaatsen van een bord voor de naamsvermelding. Ik laat actief mijn gezicht zien, toon mijn betrokkenheid. Misschien is dat wel het verhaal in een notendop: je moet niet alleen zenden en vragen, maar ook iets geven en delen.” Gerben van Es wordt in zijn gemeenschap gewaardeerd. “Het gaat dan om in mijn ogen heel normale zaken als goed bereikbaar zijn, heel goed uitleggen wat je doet en waarom. Jaren bouwen aan een goede relatie met zoveel mogelijk mensen in de lokale gemeenschap.”

Focus op Scherpenzeel & Woudenberg

Gerben van Es ziet in zijn binding met de lokale gemeenschap van Scherpenzeel en Woudenberg de kern van zijn ondernemerschap. “Ik focus me puur op Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude. Toen ik in 2008 voor mezelf begon – nadat ik mezelf er oud en wijs genoeg voor achtte – heb ik er bewust voor gekozen om niet helemaal in mijn uppie te gaan zitten. Ik deel een winkelpand met de Regiobank en een assurantiekantoor. Dat zorgt voor veel aanloop, ook op die manier kom ik in persoonlijk contact met mogelijke klanten. Iemand kan altijd even binnenlopen voor een kop koffie. En: die medewerkers van de bank en het assurantiekantoor kennen net als ik alle ins and outs van deze dorpen.”

Lees het volledige artikel over T&A Van Es Makelaardij in relatiemagazine Vastgoed Adviseur.

T&A Van Es Makelaardij
Dorpsstraat 251
3925 KC Scherpenzeel
033-2770669
ln.leezneprehcsraalekam@ofni
www.makelaarscherpenzeel.nl

vestiging Woudenberg
Dorpsstraat 14
3931 EG Woudenberg
033-2770669
ln.grebneduowraalekam@ofni

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.