Overige

VBO organiseerde event voor verhuurmakelaar

verhuurbijeenkomst-december-2019-751-752_450x320_fit

Brancheorganisatie VBO organiseerde op 10 december het event ‘Verhuurmakelaar 2020. Waar moet ik op letten?’. Bij InnStyle in Maarssen gaven diverse sprekers voorlichting aan verhuurmakelaars op juridisch vlak. Ook de overheid deed een duit in het zakje door te spreken over de aanpak van ‘Goed Verhuurderschap’.

Goed verhuurderschap

Als branchevereniging wil VBO actief bijdragen aan het realiseren van een goed functionerende verhuurmarkt. Hans van der Ploeg, directeur van VBO: “Wij geloven dat de woningmarkt alleen goed kan functioneren als iedereen in openheid en gelijkwaardigheid met elkaar samenwerkt. Dit heeft ertoe geleid dat, zowel de overheid als de markt, afgelopen jaar hebben beloofd om ‘goed verhuurderschap’ te stimuleren. Eén van de manieren is het geven van voorlichting over alles wat er bij verhuur komt kijken. Vandaar dat wij deze bijeenkomst organiseren waarin uiteenlopende onderwerpen over verhuur worden besproken. Zo bouwen wij met z’n allen aan een goed functionerende woningmarkt. Daar profiteert iedereen van.”

Ministerie BZK

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) was één van de sprekers op het event. Zij stelden dat zij gaan voor een aanpak voor goed verhuurderschap, waarbij ook de mogelijkheden voor een wet goed worden overwogen. Verder drukten zij verhuurbemiddelaars op het hart om ook zelf op zoek te gaan naar kwaliteitsverbetering van de sector, zodat ze een betere gesprekspartner voor het Rijk zijn.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.