Overige

Voorkom discriminatie bij (ver)huur

discriminatie-huurmarkt-1049_450x320_fit

Samen strijden voor een stabiele en eerlijke markt

VBO heeft een factsheet en verschillende clausules opgesteld die verhuurmakelaars ondersteunen om discriminatie te voorkomen in de huurmarkt. Dit naar aanleiding van meerdere onderzoeken naar discriminatie onder verhuurmakelaars die onlangs zijn uitgevoerd. De onderzoekers hebben gebruik gemaakt van zogenoemde ‘mystery calls’, waarbij zij zich voordoen als verhuurders van een woning. Zij belden verschillende makelaars met het verzoek om een geschikte huurder te vinden voor hun woning, maar gaven in dit gesprek aan dat ze liever geen allochtone mensen als huurder wilden.

Helaas is gebleken dat veel makelaars bereid waren om ondanks het geldende discriminatieverbod in Nederland,  toch hun medewerking hieraan te verlenen en de opdracht aan te nemen. Indien woningen in het openbaar worden aangeboden voor verhuur, geldt dit discriminatieverbod ook.  VBO strijdt voor een stabiele en eerlijke (ver)huurdersmarkt. Dat is de reden waarom VBO een factsheet en verschillende clausules heeft opgesteld voor haar leden. Deze ondersteunen je om discriminatie helpen te voorkomen in de vastgoedmarkt. Tevens zorgt het ervoor dat je bij een dergelijk verzoek van een opdrachtgever deze beter kan informeren over de consequenties bij discriminatie.

Meer informatie

Als VBO-lid wordt je ondersteund in je dagelijkse werkzaamheden. Zo heb je toegang tot actuele en juridisch kloppende standaarddocumenten en ontvang je informatie en tools over actuele onderwerpen, zoals discriminatie. Benieuwd wat VBO nog meer voor jou kan betekenen? Bekijk dan deze pagina.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.