Actualiteiten

Aanmeldloket voor hulp bij realisatie van flex- en transformatieprojecten

A so called tiny house, a cheap and simple one room house

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties (BZK) opent een aanmeldloket voor ondersteuning bij de realisatie van flexwoningen en transformatieprojecten. Gemeenten, provincies, corporaties en andere partijen kunnen hier terecht voor advies. Alleen projecten die worden aangemeld komen in aanmerking voor een financiële bijdrage. In totaal is er 100 miljoen euro te verdelen. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties roept gemeenten, provincies, corporaties en andere belanghebbende partijen op om projecten aan te melden via www.realisatiehuisvesting.nl. Zo kun je advies krijgen over juridische zaken of bij het rondkrijgen van een businesscase.

Taskforce Versnelling tijdelijke huisvesting

Overheidsorganisaties kunnen via dit aanmeldloket aanspraak maken op een financiële bijdrage. Andere partijen kunnen er advies winnen over juridische procedures of het ontwikkelen van een businesscase. De ondersteuning komt van de ‘Taskforce Versnelling Tijdelijke Huisvesting’. Deze commissie bestaat uit Rob Haans, Nicole Maarsen en Harriët Tiemens.

Financiële bijdrage

Per te realiseren woning bedraagt de maximale bijdrage 12.000 euro, inclusief BTW, met een maximumbedrag van 10 miljoen euro. Dat is inclusief BTW per gemeente. Het project moet verder voldoen aan een aantal voorwaarden. Op www.realisatiehuisvesting.nl vind je meer informatie over de Taskforce versnelling tijdelijke huisvesting en de voorwaarden van deze financiële regeling.

Lees hier het hele bericht.

Bron: De Rijksoverheid

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.