Actualiteiten

Koopwoningen april 7,5 procent duurder dan jaar eerder

Dutch Suburban area with modern family houses, newly build modern family homes in the Netherlands, dutch family house in the Netherlands, newly build street with modern house

Koopwoningen waren in april 2024 gemiddeld 7,5 procent duurder dan in april 2023. Ten opzichte van maart 2024 stegen de prijzen vorige maand met 1 procent. Deze prijsontwikkelingen zijn gebaseerd op de prijsindex van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Koopwoningen april procent duurder dan maart

Ten opzichte van maart is de prijsindex bestaande koopwoningen in april met 1,0 procent gestegen. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juli 2022 een piek. Daarna sloeg de trend om en daalde de prijsindex enige tijd. Sinds juni 2023 stijgen de prijzen van koopwoningen echter weer. In april 2024 lagen de prijzen voor het eerst hoger (0,7 procent) dan de vorige piek in juli 2022.

Meer transacties 

Het Kadaster maakte bekend dat het in april 15.689 woningtransacties registreerde. Dat is ruim 22 procent meer dan een jaar eerder. In de eerste vier maanden zijn 60.130 woningen verkocht, bijna 13 procent meer dan een jaar eerder.

Gemiddelde prijs

In april was de gemiddelde transactieprijs voor een bestaande koopwoning 435.984 euro. Voor het bepalen van prijsontwikkelingen van bestaande koopwoningen wordt niet de transactieprijs, maar de prijsindex gebruikt. Bij de berekening van de prijsindex wordt rekening gehouden met kwaliteitsverschillen tussen koopwoningen. In de gemiddelde transactieprijs zit geen kwaliteitscorrectie.

Lees hier het volledige CBS-artikel inclusief grafieken en tabellen.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.