Actualiteiten

Nieuwe Vastgoed Adviseur!

Vastgoed Adviseur

Er is weer een nieuwe Vastgoed Adviseur verschenen! De eerste editie van 2024, die de VBO-leden inmiddels hebben ontvangen, gaat over de turbulente huurmarkt en de nieuwe wetten die (mogelijk) dit jaar in werking treden. Verder diverse interviews, pikante praktijkvoorbeelden van mr. Johan van de Sande over kopers die niet kunnen afnemen en last but not least: een column van tv-makelaar Alex van Keulen.

In een artikel over de ontwrichte huurmarkt komen diverse deskundigen uit het (ver)huurveld aan het woord. Onder wie Pararius-directeur Jasper de Groot en VBO-leden Jochem Agterberg, Steven Frommé en Pim Jehee. Wat denken zij van de Wet betaalbare huur, de oplopende prijzen en toenemende krapte? Wat moet er in Den Haag gebeuren om de huurmarkt weer in balans te krijgen?

Jehee: “In plaats van het afremmen van de particuliere belegger, meen ik dat de overheid deze doelgroep beter zou moeten sturen. Er is een flink potentieel aan vermogen en aan bereidheid vanuit onze markt om die bouwopgave gezamenlijk te realiseren.”

Verder interviewden wij Philip Hordijk, een Nederlandse makelaar die actief is in New York City. Hij vertelt over de fascinerende vastgoedwereld van The Big Apple en de ontmoeting die hij had met een beroemde actrice.

Er gaat niets boven Groningen! Voor de rubriek ‘Rondje wethouder’ spraken wij met Rik van Niejenhuis, wethouder Wonen in de Martinistad. De aardbevingsproblematiek kwam ook aan de orde. “We hadden veel eerder moeten erkennen hoe groot het probleem was.”

*Bij het artikel over de huurwetgeving 2024 zijn wij inmiddels ingehaald door de actualiteit. Zo is het voorstel voor de Wet betaalbare huur op een aantal punten gewijzigd.  

Lees hier de digitale versie van de Vastgoed Adviseur

VBO Vastgoed Adviseur, nummer 1, februari 2024

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.