Actualiteiten

Nieuwe versie van coronahandreiking

coronabezichting2-1357_680x520_fit

Het zal je niet zijn ontgaan, het aantal coronabesmettingen is in de afgelopen weken hard gestegen. Steeds meer mensen worden opgenomen in het ziekenhuis en op de IC’s. Daarom heeft het kabinet op de persconferentie van 12 november extra maatregelen aangekondigd om de snelle verspreiding van het virus af te remmen.

Zo komt er vanaf zaterdag 13 november een gedeeltelijke lockdown die drie weken duurt. De aangekondigde maatregelen hebben ook invloed op het werk van makelaars en taxateurs. Samen met brancheverenigingen NVM en Vastgoedpro hebben we al eerder een handreiking opgesteld die je zoveel mogelijk in staat stelt om ‘in business’ te blijven. Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond hebben we een nieuwe versie opgesteld. Deze zevende versie van de handreiking gaat per 13 november in.

De zelfcheck

Verder willen we nogmaals benadrukken dat het in ieders belang is om de fysieke bezichtigingen zoveel mogelijk te beperken. Geef daarom vooraf zoveel mogelijk informatie over het te verkopen object zodat geïnteresseerden zich voldoende kunnen oriënteren. Probeer van tevoren te selecteren op ‘serieuze’ kopers, bijvoorbeeld door potentiële kopers te stimuleren eerst zelf langs de woning en door de buurt te rijden en online bezichtigingen aan te bieden. Je kan hiervoor de zelfcheck gebruiken, een vragenlijst opgesteld door de drie brancheverenigingen die je een potentiële koper kan toesturen.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.