Actualiteiten

OVGP reikt als eerste opleider CEPI Eureduc-certificaten uit

Diploma-uitreiking

Een groep van 32 kersverse makelaars, opgeleid door het Opleidingsinstituut Vastgoedprofessionals (OVGP), ontving op vrijdag 5 juli als eerste in Nederland het CEPI Eureduc-certificaat. Zij kregen het certificaat naast hun makelaarsdiploma van het Nederlands Instituut voor Vastgoedexamens (NIVEX). Eureduc is een programma van opleidingsvereisten opgesteld door CEPI, de Europese koepelorganisatie van de makelaardij.

Primeur met CEPI Eureduc-certificaten 

De afgestudeerden kwamen in aanmerking voor het internationale certificaat, omdat zij hun makelaarsopleiding hebben gevolgd via het Opleidingsinstituut Vastgoedprofessionals (voorheen Beroepsopleiding Makelaars), een deelneming van VBO.

OVGP is de eerste opleidingsorganisatie in Nederland die het CEPI Eureduc-label mag voeren. Hiervoor heeft de organisatie een internationale accreditatieprocedure doorlopen. Ruim dertig opleidingsorganisaties in twaalf Europese landen zijn aangesloten bij CEPI Eureduc.

Tijdens de diploma-uitreiking van NIVEX (voorheen Beroepsexamens Makelaars) ontvingen de 32 afgestudeerden, behalve het Diploma Makelaar Woningen, ook het CEPI Eureduc-certificaat. Hiermee zijn zij de eerste makelaars in Nederland die een opleidingsprogramma hebben afgerond dat gecertificeerd is door de European Association of Real Estate Professions (CEPI).

Over OVGP en NIVEX 

OVGP is het Opleidingsinstituut Vastgoedprofessionals. Sinds 2002 loopt OVGP voorop in de branche met opleidingen en permanente educatie voor makelaars en taxateurs. In samenwerking met toonaangevende docenten uit de branche ontwikkelt OVGP de kennis voor de praktijk van vandaag en van morgen.

Cursisten die een opleiding volgen via OVGP maken hun examens bij het Nederlands Instituut voor Vastgoedexamens (NIVEX). NIVEX is de enige landelijke examenorganisatie van de vastgoedbranche en voor de vastgoedbranche. NIVEX ontwikkelt en voert examens uit in opdracht van onder meer VBO, NRVT en OVGP.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.