Kennis & educatie

Als lid van VBO ben jij de eerste die door ons op de hoogte gehouden wordt van relevant nieuws. Iedere woensdagochtend ontvang jij in je mailbox het laatste nieuws uit de vereniging, de politiek en de markt en geven wij tips die leden helpen in het ondernemen. Ondertussen melden we ook nieuws via VBOmakelaar.nl, MijnVBO of onze social media.

We horen van leden dat de zekerheid die een branchevereniging biedt een belangrijke reden is om lid te worden. Deze zekerheid bieden we ook met onze eigen juridische afdeling en onze huisadvocaat die je kan benaderen voor juridisch advies. Zo kan jij als VBO-lid aanspraak maken op drie uur kosteloos advies door het advocatenkantoor Van de Sande Berndsen in Rotterdam. Bovendien heb je als lid toegang tot het ledennet, MijnVBO, waar onder andere modelcontracten staan. Deze houden wij up-to-date, zodat VBO-leden hier geen omkijken meer naar hebben.

Media en events

Tevens bieden we ook allerlei (online) media en events, zoals podcasts, webinars en ons vakblad Vastgoed Adviseur. Hierin gaan we in gesprek met externe experts en onze eigen leden over actuele thema’s in de vastgoedmarkt. Wij publiceren regelmatig nieuwe podcasts en webinars die je kan terugvinden op onze website. Ook kan je hier digitaal ons vakblad Vastgoed Adviseur teruglezen. Dit magazine verschijnt vier keer per jaar en het is mogelijk om een editie gratis aan te vragen.

Permanente Educatie

Als VBO-makelaar, -taxateur of -huurbemiddelaar ben je verplicht naast je lokale kennis ook je professionele kennis op het gebied van makelen en taxeren, maar bijvoorbeeld ook hun juridische en fiscale kennis, actueel te houden door middel van permanente educatie. Hierdoor voldoe je aan de PE-verplichtingen van zowel de kwaliteitsregisters SCVM als NRVT. Zo kunnen leden, opdrachtgevers en stakeholders vertrouwen op de kwaliteit van VBO.

Het opleidingsinstituut Beroepsopleiding Makelaars B.V. leidt jaarlijks honderden makelaars en taxateurs op en verzorgt PE-bijeenkomsten voor de VBO-leden. Al meer dan twintig jaar bieden zij een gevarieerd aanbod aan opleidingen, permanente educatie, cursussen en trainingen voor de vastgoedbranche. Onze opleidingen, cursussen en trainingen zijn praktisch, gericht op de actualiteit en worden verzorgd door vakbekwame en gemotiveerde docenten.