Actualiteiten, Events

SCVM Huurcongres overweldigend succes

SCVM Huurcongres

De eerste editie van het SCVM Huurcongres was gisteren een overweldigend succes met ongeveer 250 aanwezige (ver)huurbemiddelaars en andere belangstellenden. Op evenementenlocatie Mereveld in Utrecht werden de bezoekers getrakteerd op een uitgebreid middagprogramma met presentaties van diverse woningmarktexperts. ‘Een onmisbare bijeenkomst voor iedereen die in de huursector werkzaam is als makelaar’.

SCVM Huurcongres overweldigend succes

Door alle perikelen op de huurmarkt is er onder (ver)huurbemiddelaars en vastgoedeigenaren al langere tijd een grote behoefte aan informatie en toekomstperspectief. De plannen van het demissionaire kabinet om het middensegment te reguleren, wat zien we daar na de Tweede Kamerverkiezingen van terug? Wat heeft het aannemen van de Wet vaste huurcontracten door de Eerste Kamer allemaal tot gevolg? En hoe kunnen makelaars die actief zijn in deze tak zich hierop voorbereiden?

Een update over de turbulente huurmarkt was zeer wenselijk en daarom besloot Stichting Certificering Voor Makelaars (SCVM) een groot huurcongres te organiseren. SCVM registreert sinds 2001 vakbekwame, gecertificeerde makelaars onroerende zaken om zo de kwaliteit en integriteit van makelaars in één register te borgen. Het makelaarsregister bevordert de verdere professionalisering van het vak en de transparantie van het bemiddelingsproces.

“De huurmarkt is aan ongelooflijk veel veranderingen onderhevig. Daarom is het geweldig dat het SCVM, hét kwaliteitsregister voor makelaars van Nederland, de handschoen oppakt en dit huurcongres heeft georganiseerd”, zegt Hans van der Ploeg, directeur van branchevereniging VBO.

Gemêleerd programma

De aanwezigen konden rekenen op een gemêleerd programma. SCVM-preses Prof. mr. Toon van Mierlo beet het spits af, waarbij hij de loftrompet stak over zijn voorganger Mr. Wim van ’t Hoff, die ruim twee decennia werkzaam was voor de stichting. “Mister SCVM, dankjewel!” Daarna volgden er presentaties van Jasper de Groot (Founder Pararius), mr. Johan van de Sande (Van de Sande Berndsen advocaten), Lourens Pel (Eerlijk te Huur, Huurscreen), Alex Vooren (uitvoerend bestuurder SBWH) en last but not least keynote speaker prof. dr. Jan Latten. Aansluitend was er een borrel en gelegenheid tot netwerken.

‘Presentaties waren verrijkend’

“Ik vond het een zeer geslaagd eerste event. Het was goed georganiseerd, met een mooie locatie, goede en kundige sprekers en een hoge opkomst. Een onmisbare bijeenkomst voor iedereen die in de huursector werkzaam is als makelaar”, aldus Niek Verra, mede-eigenaar van Verra Makelaars.

VBO-lid Nurullah Erdem (Uw Makelaar) was eveneens enthousiast. “Het congres was bijzonder waardevol met een indrukwekkend aantal deelnemers. De presentaties waren verrijkend en de expertise van de sprekers evident, wat bijdroeg aan de kwaliteit en diepgang van de discussies. Ik heb er persoonlijk veel van opgestoken. De hoge opkomst getuigt van het belang en de relevantie van het thema dat werd aangesneden. Mijn complimenten aan de organisator SCVM voor het samenstellen van een dergelijk verrijkend programma en het faciliteren van een forum voor professionele uitwisseling op dit hoge niveau.”

Of er een tweede editie komt? Als het aan Toon van Mierlo ligt wel. “Het is enorm geslaagd en de bezoekers waren allemaal even enthousiast. De presentaties vond ik goed op elkaar aansluiten en er was voor ieder wat wils met verschillende facetten die op de huurmarkt spelen. Het huurcongres was een succes en is voor herhaling vatbaar”, aldus Van Mierlo.

Nog niet ingeschreven?

Ben jij werkzaam als (ver)huurbemiddelaar en nog niet ingeschreven in het SCVM-register? Voeg je nu ook bij de Kamer Huur. Dit is het centraal register van SCVM dat sinds 1 januari 2022 de kwaliteitseisen en de beroeps- en gedragsregels voor huurbemiddelaars vaststelt. Toetreden tot de Kamer Huur kan alleen met het onafhankelijke Keurmerk VerhuurVeilig. Dit keurmerk is een certificaat waarmee wordt aangetoond dat de verhuurder, maar ook de huurder, met een vakbekwame huurbemiddelaar in zee gaat.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.