Actualiteiten

Wet ‘eerlijk koopproces’ in voorbereiding

Euro money bags and residential buildings figures. Investments in real estate and construction industry. Taxes. Bank offer of mortgage loan. Rental business. Sale of housing. Buy. Municipal budget.

Op dinsdag 12 juli jl. informeerde minister de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) de Tweede Kamer over de voortgang van het verbeterplan ‘Vertrouwen in het koopproces’. In deze Kamerbrief kondigt hij onder andere aan dat er wordt gewerkt aan een nieuwe wet ‘eerlijk koopproces’. Kopers en verkopers moeten volgens het kabinet meer grip krijgen op de aan- en verkoop van hun woning door het koopproces transparanter te maken. Door dit juridisch vast te leggen, gaan voor alle partijen gelijke spelregels gelden.

Zo moet er een standaard komen voor het gebruik van het biedlogboek en een onafhankelijk loket voor kopers en verkopers waar alle klachten behandeld worden.

Gelijkwaardigheid

De minister geeft in de Kamerbrief ook aan dat hij -in het kader van gelijkwaardigheid- de toegang tot woningaanbod platform Funda nauw zal blijven volgen. Niet alleen vanuit de koper kant, maar ook vanuit de kant van makelaars die op Funda willen adverteren. De rol van NVM in relatie tot Funda is voor hem een specifiek punt van aandacht.

Kamerbrief

VBO kan zich goed vinden in het uitgestippelde traject, dat in de Kamerbrief wordt beschreven. En we zijn blij dat we de minister ervan hebben kunnen overtuigen dat het ‘Noorse model’ op de Nederlandse markt niet werkt.

Bron: de Rijksoverheid

 

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.