Blogs

3 tips over interieurstyling

3-tips-over-interieurstyling-1010_680x520_fit

Misschien heb je net een nieuwe woning gekocht of ben je het interieur in je huidige woning zat. In deze blog geven we tips over hoe je die kleine woonkamer en krappe slaapkamer het beste kunt inrichten.

Tip 1: Begin met opruimen

Hoe verleidelijk het ook is om direct naar de Woonexpress, IKEA of dat woonboetiekje op de hoek te rennen, is het verstandig om eerst eens te bekijken wat je in al die jaren hebt verzameld aan spullen. Daarom is de eerste tip toch echt om vooral spullen die niet passen bij je nieuwe interieurplan weg te geven/gooien of te doneren. Hierdoor maak je ruimte voor nieuwe spullen en heb je een schone canvas van waaruit je jouw stijl verder kunt ontwikkelen.

Tip 2: Creëer Ruimte

In woonmeubelland zijn er aantal trucjes om een kamer groter te doen lijken. Kies bijvoorbeeld voor meubels die op pootjes staan. Hierdoor kun je meer van de vloer zien. Dit geeft optisch een ruimtelijker effect. Denk bijvoorbeeld aan een bank, tv-meubel of kast op pootjes. Ook transparante meubelen zorgen direct voor een ruimtelijk ogend interieur. Hoe meer je van de kamer kunt zien, hoe ruimer deze lijkt. Denk je nu direct aan een goedkoop, plastic salontafeltje? Dat hoeft zeker niet zo te zijn.

Ook je vloer kan bijdragen aan hoe ruim jouw thuis oogt. Een vloer die bijna dezelfde kleur heeft als je muren, maakt de ruimte groter lijken. Een andere handige tip is om de vloer zoveel mogelijk door te laten lopen in verschillende kamers. Ook het weglaten van plinten tussen de deurposten geeft een ruimtelijk effect.

Tip 3: Speel met kleur

Gebruik de 60-30-10 regel om een balans te creëren in je kleurgebruik. Kies drie kleuren die samen zorgen voor diepte in je kamer. De basiskleur gebruik je voor 60% van de kamer, dit is vaak de muurverf. De tweede kleur gebruik je voor 30% en de derde kleur is de accentkleur. Deze beslaat 10% van je kamer. Zo kun gebruik je bijvoorbeeld één kleur voor de muurverf en gordijnen, 30% van de kamer zijn vloerkleden, kleinmeubelen en wanddecoratie. De laatste 10% vormt bijvoorbeeld je accessoires en textiel.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.