Blogs

Heb je er echt alles aan gedaan

20200311-marketingvoormakelaars-0813-web-1440_680x520_fit

In je eentje kan je de woningmarkt niet veranderen, toch zijn er een aantal zaken die je volgens Martijn wel kunt doen.

Als ik tegenwoordig met makelaars spreek, gaat het negen van de tien keer over het krimpen van hun woningaanbod. Natuurlijk kan je in je eentje de markt niet veranderen, maar er zijn altijd een aantal zaken waar je wel invloed op hebt. Zo zie ik heel veel passieve websites en sociale media pagina’s. Mijn advies: koppel elke online uiting aan een call to action. Stel bijvoorbeeld als afsluiter de vraag: ‘Wil je ook de waarde van je woning graag weten? Neem hier contact met ons op. ’Of het nu een bericht is over een Nieuwe of verkochte woning, dit is altijd een aansprekende afsluiter.

Sowieso is het van belang om op sociale media zo actief mogelijk te blijven. Plaats daarom van elke woning in jouw aanbod minimaal drie posts. De eerste plan je een week voor de woning in de verkoop gaat met een bericht als: ‘Binnenkort verwachten wij een jaren dertig woning in wijk X. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op. En wil je op de hoogte blijven van ons aanbod? Abonneer je hier op onze nieuwsbrief.’ Vervolgens post je een week later dat de woning op de website en op funda staat en te koop is. Met daarbij: ‘Neem hier contact op voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging. Benieuwd naar de waarde van jouw woning? Plan een vrijblijvend informatiegesprek met ons in.’ Als de woning na een aantal weken officieel is verkocht, deel je dit ook via sociale media met een bericht als: ‘We hebben deze woning succesvol verkocht. Benieuwd naar de waarde van jouw woning? Neem contact met ons op.

’Wat vaak ook werkt, is de zoekopdrachten van klanten via sociale media delen. Natuurlijk wel met toestemming van de klant. Denk aan een bericht als: ‘Roel en Mieke hebben ons de opdracht gegeven om voor hun gezin een groterewoning te zoeken. Ze hebben tweekinderen Gijs en Tim en de derde is opkomst. Ze zijn op zoek naar een woning met minimaal vier slaapkamers en een tuin in wijk X. Weet of ken jij iemand die wellicht een woning wil verkopen die aan hun wensen voldoet? Laat het ons weten.’ Dit is meteen een mooie manier om de interactie met een groter publiek op te zoeken. Is het uiteindelijk gelukt? Deel dit dan ook uitgebreid: ‘Na acht bezichtigingen is het officieel en zijn Roel en Mieke de trotse eigenaren van deze prachtige woning. Roel: “Het was nog even spannend, we weten ook hoe moeilijk het in deze tijd is om een woning te kopen. Maar gelukkig heeft [naam makelaar] ons uitstekend geholpen, en daardoor is het gelukt ons droomhuis te vinden. Bij de eerste bezichtiging waren niet alleen wij fan, maar de kinderen ook. Nu eerst nog een maandje verbouwen en dan lekker genieten van onze nieuwe woning. We kunnen niet wachten!” Ook opzoek naar een nieuwe woning? Neemvrijblijvend contact met ons op.

’Vergeet ook niet dat je oude klanten van wie je eerder een waardebepaling hebt gedaan nog steeds goud waardkunnen zijn. Benader hen met een bericht dat je ziet dat de waarde weer is gestegen en vraag of je ze aan een nieuwe waardebepaling kan helpen. Je kunt je klantenbestand en volgers ook uitnodigen voor een informatieavond over de huidige woningmarkt en hoe jij daarin als makelaar kunt helpen. Maakthema-avonden voor woningzoekers en verkopers. Dit kan digitaal, maar ook bij jou op kantoor. Tot slot kan je klanten ook iets geven: een cadeautje bijvoorbeeld. Mijn vader liet jaren geleden weekkalenders maken met zijn logo en contactinformatie op elke pagina en een groot schrijfvlak. Elk jaar stond in november de telefoonroodgloeiend; wanneer kwam de nieuwe kalender uit? Ook nu is dit nog altijd een handige marketingtool. Want of deze nu in de keuken hangt of op de wc, je bent wel dagelijks in beeld.

Dit artikel verscheen eerder in Vastgoed Adviseur in november 2021, klik hier om het hele nummer te lezen.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.