Leden

Alex van Keulen

alex-van-keulen-1412

Alex van Keulen

Alex (55 jaar) is sinds 2008 actief als makelaar. Hij had het geluk om direct betrokken te zijn bij het programma Uitstel van Executie. Hierdoor groeide zijn bedrijf al snel uit tot één van de grootste makelaarskantoren in Nederland.

In 2017 is hij voor zichzelf begonnen onder de naam ‘Alex van Keulen Makelaars & Taxateurs’. Drie jaar later was hij marktleider bestaande bouw in zijn werkgebied, mede dankzij het Woondossier. In 2022 werd hij lid van VBO en op 1 maart van dat jaar is Alex van Keulen Makelaars & Taxateurs overgenomen door Flevo Groep en is Alex van Keulen een nieuwe onderneming gestart: Makelmere. Een nadere kennismaking.

Hoe omschrijf jij jezelf in vijf woorden?

“Creatief, ondernemend, doortastend, sociaal en betrokken.”

Hoe komt het dat jij bent uitgekozen als tv-makelaar?

”Tja, dat is wat. Eigenlijk wilde ik helemaal niet op TV. Het programma Uitstel van Executie heb ik bedacht. Maar eigenlijk zou een collega op TV verschijnen en dat zie je ook in de allereerste aflevering terug. Maar de regisseur van destijds vond het toch beter als ik het zelf zou doen. Inmiddels doe ik dit al weer 14 jaar en het einde is nog niet in zicht.”

Wat is je leukste moment als tv-makelaar?

”Die komt nog – althans voor de kijkers. Dat is de aflevering die in het voorjaar op de buis zal komen en waar ik zo achteruit een vijver in loop.”

Welke verkoop is je het meeste bijgebleven?

”Uiteraard die van Mona, voor het programma Uitstel van Executie. Mona was ernstig ziek en maakte zich grote zorgen over de toekomst van haar dochter. Het is ons gelukt om de woning met heel veel overwaarde te verkopen. Dit was voor mij de mooiste aflevering van alle seizoenen. Daar doen wij het voor!”

Wat is je grootste valkuil?

”Ik ben te goed van vertrouwen en dan krijg je wel eens de deksel op je neus. Maar dat accepteer ik liever dan dat ik altijd van wantrouwen moet uitgaan.”

Waar ben je trots op?

”Trots is eigenlijk een beetje een zelfingenomen eigenschap. Maar ik ben ontzettend blij met mijn gezin en hoe fijn wij het hebben met elkaar. Mocht je toch ’trots’ willen benoemen dan is het op het feit dat ik uit een kansarm gezin met 10 kinderen en een leven onder de armoedegrens daar ben gekomen waar ik nu ben. Wij zijn in staat om ook voor anderen iets te betekenen en dat doen wij dan ook regelmatig.”

Wat is je doel voor 2022?

”Komend jaar ga ik wat minder actief zijn als makelaar en mij meer inzetten om VBO en het Woondossier te promoten. Zo ga ik VBO promoten in twee tv-formats en verzorg ik de trainingen en workshops voor het Woondossier. Ik hoop dat aan het eind van 2022 de meeste VBO-makelaars tot volle tevredenheid hiervan gebruik gaan maken.”

Hoe kijk jij naar de toekomst van de makelaarsbranche?

”Net als in alle branches zal de digitalisering grote veranderingen gaan brengen in ons vakgebied. Daarbij verwacht ik dat Funda op niet al te lange termijn open zal gaan voor de consument. Mijn verwachting is dat het een verdringersmarkt gaat worden waar je als makelaar alleen overeind blijft als je volop mee bent gegaan in die ontwikkeling. VBO ligt op koers en heeft de juiste visie om hier straks op in te spelen.”

Heb jij tips voor onze makelaars om zichzelf beter op de kaart te zetten?

”Die ligt voor de hand: zorg voor een verdere professionalisering en onderscheidend vermogen. Woondossier is juist hiervoor uitermate geschikt en stelt een makelaar in staat om het verschil te maken.”

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.