Actualiteiten

‘Dit maakt het biedingsproces voor alle partijen transparant’

adriaan-1376_680x520_fit

VBO-makelaar Adriaan Tollenaar is één van de deelnemers geweest van de succesvolle pilot Eerlijk Bieden. Hij vertelt in de Vastgoed Adviseur over zijn ervaringen en waarom het biedlogboek precies is wat de sector nodig heeft.

“Door de bedenkelijke praktijken van sommige verkoop-, maar ook aankoopmakelaars in de huidige krappe markt krijgt de hele beroepsgroep een slechte naam. Eerlijk Bieden geeft ons de kans om dat imago te helpen ombuigen.”

Rond zijn 50e bedacht hij dat hij iets anders wilde. Na een leven lang in de akkerbouw – Adriaan Tollenaar was in 1966 één van de pioniers in Flevoland – liet hij zich rond de eeuwwisseling omscholen en ging aan de slag als WOZ-taxateur in met name agrarisch vastgoed. Hij betrad enkele jaren later ook de huizenmarkt. Eerst als taxateur, aankoopmakelaar en hypotheekadviseur. En is sinds enkele jaren – in beperkte mate – ook verkoopmakelaar. Hij heeft in ieder geval nog lang geen zin om met pensioen te gaan. “Ik vind het werk nog steeds veel te leuk.”

Biedingsproces voor alle partijen transparant
Adriaan hoefde niet lang na te denken over het meedoen aan de pilot Eerlijk Bieden. Hij vertelt: “Nee. Sterker: ik heb mezelf al aangemeld toen ik er in de VBO-nieuwsbrief over las. Dit is wat mij betreft precies wat de sector nodig heeft.Het systeem biedt ons als sector de mogelijkheid te laten zien dat we voor een open en schone markt staan. Het maakt het hele biedingsproces voor alle partijen transparant.”

Meer weten over Adriaan’s ervaringen met Eerlijk Bieden? Lees het in Vastgoed Adviseur (vanaf pagina 22).

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.