Actualiteiten

Druk op vastgoedeigenaren voor huurverlaging

druk-op-vastgoedeigenaren-voor-huurverlaging-969_680x520_fit

Schakel makelaars in om tot een werkbare oplossing te komen

Het ministerie van Economische Zaken voert de druk op vastgoedbeleggers en winkeliers op om tot landelijke afspraken te komen over huurverlagingen of -uitstel. Dat schrijfthet FD op basis van anonieme betrokkenen.

Veel winkeliers zijn hard getroffen door de coronacrisis. Om een faillissementsgolf in de detailhandel te voorkomen, moeten verhuurders bereid zijn tot het sluiten van compromissen. Grote winkelketens zoals C&A en H&M zetten de verhuurders echter voor het blok met hoge eisen.

Brancheorganisaties uit de detailhandel- en vastgoedsector riepen hun achterban al eerder op om samen tot een oplossing te komen. Ook VBO is voorstander van deze aanpak.

Het is begrijpelijk dat de maatregelen van het RIVM en van de overheid van iedereen een bijdrage vragen. Maar waar ondernemers en zzp-ers zoveel mogelijk worden ondersteund en gecompenseerd door de overheid, wordt er van verhuurders gevraagd om een huurkorting te geven. Terwijl het in veel gevallen best mogelijk is om huurtermijnen op te schorten of andersoortige afspraken te maken tussen huurder en verhuurder. Ga met elkaar in gesprek en kom tot een oplossing. Laat het niet noodzakelijk zijn dat het ministerie van Economische Zaken ingrijpt. VBO roept huurders en verhuurders daarom ook op om gebruik te maken van de diensten van een makelaar. Zij vervullen al jaren de rol van bemiddelaar tussen huurders en verhuurders. Juist in deze tijden van crisis kunnen deze specialisten die rol pakken en ondersteunen bij het creëren van werkbare oplossingen! Een overzicht van bekwame makelaars vind jehier.

Als partijen er niet vóór 20 april samen uitkomen, kan het ministerie ingrijpen en de verhuurders dwingen tot coulance. In het uiterste geval zou er een noodwet kunnen komen vanuit het kabinet, zegt een bron tegen het FD. Ga dus vooral het gesprek met elkaar aan!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.