Actualiteiten

Hier vind je alles over het biedlogboek

professional female entrepreneur working on her computer at her

Werken met een biedlogboek is sinds 1 januari 2023 verplicht voor alle makelaars die lid zijn van een branchevereniging in Nederland. Als VBO-lid heb je hier dus mee te maken en daarom is het van belang dat je ook in 2024 goed op de hoogte bent van alle facetten, zodat je dat kunt verantwoorden richting opdrachtgevers. Hieronder vind je een blogpost met informatie over het biedlogboek én een introductievideo van Eerlijk Bieden.

Want wat houdt het biedlogboek precies in voor de makelaar, verkoper en woningzoekers? Hoe zit het met gegevensgebruik en privacy en wat is eigenlijk het verschil tussen het Kadaster en het biedlogboek? En wie mag het biedlogboek inzien?

Eerlijk Bieden heeft een artikel gepubliceerd met een hele reeks van dit soort vragen en antwoorden. Wij adviseren je er eens naar te kijken, want het komt vast van pas bij jouw werkzaamheden als makelaar. Doe er je voordeel mee! Hier alvast twee vragen uit het artikel.

Wanneer wordt het biedlogboek gedeeld?

‘Het biedingslogboek moet door de makelaar gedeeld worden wanneer de verkoop van de woning ‘onherroepelijk’ is. Dit kan zijn na de drie dagen wettelijke bedenktijd, of na het verstrijken van de voorbehouden als deze zijn opgenomen in het winnende bod.’

Kan de verkoopmethode tussentijds gewijzigd worden?

‘In sommige gevallen is het mogelijk dat de verkoopmethode tussentijds wijzigt. Het proces kan daarom tussentijds, of na afloop gewijzigd worden. Van belang is dat alle betrokkenen hiervan automatisch op de hoogte worden gesteld, om eventuele misstanden te voorkomen.’

Kijk hier of jouw vraag ertussen zit!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.