Actualiteiten

Hypotheekrente op laagste stand van 2017

kartonnen-huisjes-355_680x520_fit

De decembermaand begon met een forse daling van de kapitaalmarktrente. Uiteindelijk eindigde de marktrente vrijdag op de laagste stand sinds begin maart.

De decembermaand begon met een forse daling van de kapitaalmarktrente. De oorzaak hiervoor lag in de
Amerikaanse politiek waar de voormalig veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, Michael Flynn, vrijdag bekende dat hij heeft gelogen tegen de FBI in het Rusland-onderzoek. Deze bekentenis kan mogelijk gevolgen hebben voor Trump. Toch was er ook goed nieuws voor de president: de senaat ging akkoord met zijn belastinghervormingsplan. Uiteindelijk eindigde de marktrente vrijdag op de laagste stand sinds begin maart.

De lage rente op de kapitaalmarkt van dit moment zien we ook terug in de hoogte van de hypotheekrente. Door de daling van de gemiddelde 10 jaar hypotheekrente (met NHG) vorige week, bereikten alle gemiddelde hypotheekrentes de laagste stand van 2017. Belangrijke aanbieders als ABN Amro en Aegon voerden renteverlagingen door en zijn net als ING zeer actief op het rentefront in de laatste weken van dit jaar. Ook Rabobank verlaagde haar rentes. Woonfonds voegde extra tariefklassen toe voor de niet-NHG rentetarieven en volgt daarmee de trend.

Het is gebruikelijk dat geldverstrekkers in de decembermaand de rentetarieven verhogen om het seizoen af te sluiten, enkele kleinere aanbieders gingen daar vorige week al toe over. Bij een aantal geldverstrekkers is het vanaf deze week al mogelijk om een offerte (renteaanbod) aan te vragen met de leennormen van 2018.

(bron: De Hypotheekshop)

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.