Actualiteiten

Kom tot een betrouwbare waardebepaling

waardebepaling-taxeren-makelaar-1214_680x520_fit

Hoe kom jij tot een betrouwbare waardebepaling? Dankzij objectdata sta je sterk in verkoopgesprekken. Cijfers ondersteunen jouw advies. Bovendien kun je transparant zijn over hoe je tot een waardebepaling of advies bent gekomen. Cijfers liegen niet en daarom hoog tijd om daar eens in te duiken. Dankzij slimme software wordt het steeds eenvoudiger om tot een betrouwbare waardebepaling te komen. Hieronder lees je meer over de verschillende systemen en we leggen aan je uit hoe je modelmatige waardebepalingen in je voordeel kunt gebruiken.

Vastgoedmarktcijfers

Het Kadaster is een betrouwbare bron voor algemene vastgoedinformatie. Iedere maand publiceert zij de cijfers over bijvoorbeeld woningverkopen, hypotheken, executieveilingen, agrarische grond en schepen. In het Vastgoeddashboard kun je de grafieken en tabellen voor heen Nederland en per provincie terugvinden. Woningmarktcijfers.nl is dé plek voor makelaars, taxateurs, gemeenten en andere stakeholders om rapporten over de woningmarkt op te vragen. Je hebt je de mogelijkheid om een basis, extra of premium rapport te bestellen. Vraag eerst een proefrapport aan zodat je inzichtelijk hebt of het rapport de cijfers biedt die jij nodig hebt. Ook heb je de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten. Een stuk eenvoudiger en voordeliger dan losse rapporten te bestellen. VBO-leden kunnen kosteloos basisrapporten van gemeenten bestellen.

Historisch Bestand

Alle objectdata die je nodig hebt om tot een betrouwbare waardebepaling te komen in één systeem. Met het Historisch Bestand breng je een zelfverzekerd advies uit, houd je de huizenprijzen in de gaten in de door jou gekozen regio en heb je eenvoudig toegang tot referentiepanden. Dankzij het Historisch Bestand heb je toegang een landelijk dekkende woningdatabase met relevante referentiedata en transactiegegevens. De database biedt onder andere: BAG-gegevens van ruim 8 miljoen adressen, geregistreerde transactiedata, VBO-data en diverse andere bronnen. Afhankelijk van de beschikbare informatie worden per object één of meerdere databronnen getoond.

De geregistreerde koopsommen zijn beschikbaar voor de jaren 1995 tot op heden. De gespiderde informatie van te koop staande en verkochte objecten van Funda gaan terug tot 2011. Daarnaast is ook de data uit de eigen VBO-database beschikbaar. Het Historisch Bestand is de database van VBO en de toegang zit inbegrepen bij het VBO-lidmaatschap.

Modelmatig waarderen

Modelmatige waardebepalingen zijn niet meer in de woningmarkt weg te denken. Hoewel VBO van mening is dat financiering niet alleen op basis van een modelmatige waardebepaling gedaan kan worden, zien we wel hoe deze waardebepalingen een plek hebben in de markt. VBO-leden kunnen via het Historisch Bestand een AVIX Woningwaarderapport opvragen. Dit rapport voorziet makelaars, taxateurs en andere vastgoedprofessionals van zeer accurate waardebepalingen van individuele woningen. Daarnaast biedt het rapport locatiegegevens, bouwtechnische informatie, het energielabel, een kadastrale kaart en referentiewoningen (inclusief koopsommen). VBO-leden ontvangen korting op de AVIX Woningwaarderapporten.

We hopen dat je door dit bericht wegwijs bent gemaakt in de verschillende bronnen die je kunt gebruiken om je advies met data te onderbouwen. Dat cijfers hierin een grote rol spelen, hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen. VBO-leden hebben eenvoudig toegang tot objectdata en ontvangen korting bij verschillende dienstverleners. Bekijk nog meer voordelen van het VBO-lidmaatschap.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.