Actualiteiten

Mona Keijzer van start als nieuwe woonminister

Den Haag, juni 2024Mona Keijzer, minister van Volkshuisvesting en Ruimte Ordening, viceminister-president

Mona Keijzer is vanochtend op Paleis Huis ten Bosch beëdigd als de nieuwe minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening in het kabinet-Schoof. Wat gaat zij als opvolger van Hugo de Jonge betekenen voor de woningmarkt?

Mona Keijzer wacht flinke uitdaging

De 55-jarige Keijzer (BBB) legde vanmorgen in bijzijn van de koning de eed af en stond later als één van de zestien ministers op het bordes. De coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB bestaat uit zestien ministers en dertien staatssecretarissen. Precies 223 dagen heeft het geduurd van het moment van de Tweede Kamerverkiezingen in november vorig jaar tot de start van deze nieuwe regering.

Keijzer, eerder al staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat in het kabinet-Rutte-III, wacht de schone taak om verder te gaan met de enorme bouwopgave. Maar er wachten meer uitdagingen met de recent aangenomen Wet betaalbare huur en het beter benutten van de bestaande woningvoorraad en het vergemakkelijken van alle bouwprocedures en trage besluitvormingsprocessen.

“Nederland goed inrichten, is een belangrijke zo niet de belangrijkste opgave van deze tijd. We zullen de schaarse ruimte om te leven, wonen, werken, voedsel produceren en recreëren beter moeten gaan benutten. De woningnood is een van de grootste problemen van dit moment”, stelt Keijzer.

“Jongeren stellen het vormen van een gezin uit omdat ze niet aan een geschikte woning komen. Daarom zet ik me ervoor in dat er voldoende betaalbare huur- en koopwoningen bij komen voor jongeren en ook ouderen. Daarnaast het gaat ook over Nederlanders de kans geven om te ondernemen of om te genieten van rust met voldoende natuur. Kortom geen tijd te verliezen en de nodige keuzes te maken.”

Wij wensen Mona Keijzer daarbij heel veel succes!

Beeld: Rijksoverheid / Martijn Beekman

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.