Actualiteiten

MUNT Hypotheken en Rabobank luiden bel voor tweede ronde

woning1-246_680x520_fit

Voor de vierde week op rij daalde de kapitaalmarktrente, die geldt als maatstaf voor de hypotheekrente. Als gevolg van deze daling gaan inmiddels steeds meer geldverstrekkers over tot verlaging van hun rentetarieven.

Voor de vierde week op rij daalde de kapitaalmarktrente, die geldt als maatstaf voor de hypotheekrente. Als gevolg van deze daling gaan inmiddels steeds meer geldverstrekkers over tot verlaging van hun rentetarieven. Ging het daarbij in eerste instantie om aanbieders met een wat kleiner marktaandeel, veranderde dat vorige week toen zowel MUNT Hypotheken als Rabobank een verlaging van de rentetarieven aankondigden.

Rabobank past overigens alleen de rentetarieven van de Basishypotheek aan. Het lijkt waarschijnlijk dat andere grote geldverstrekkers de komende weken dit voorbeeld zullen gaan volgen, waardoor een nieuwe ronde renteverlagingen op komst is. Uit recent onderzoek bleek dat de concurrentie op rente tussen aanbieders in de maand juni zo fel is, dat zij met een lagere rentemarge genoegen nemen dan in de meeste andere maanden.

Securisaties
Het Financieele Dagblad berichtte vorige week dat de EU-lidstaten en het Europees Parlement een akkoord hebben bereikt over de zogeheten securitisaties. ‘Securitisatie’ is het doorverkopen van hypotheken aan andere financiële instellingen. Voor de kredietcrisis was dit een veelgebruikte manier om nieuwe financieringen te kunnen verstrekken maar door het aanscherpen van de regels raakten andere financieringsvormen meer in zwang. In het akkoord wordt onderscheid gemaakt tussen eenvoudige en meer complexe securitisaties. Door dit onderscheid zou deze manier van financieren, door met name banken, kunnen herleven. Verzekeraars zouden eerder geneigd zijn in securitisaties te beleggen dan om zelf hypotheken te verstrekken.

(bron: De Hypotheekshop)

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.