Actualiteiten

Nieuwe functionaliteiten op verbeterjehuis.nl

house with many solar panels on the roof

Op 3 oktober aanstaande krijgt verbeterjehuis.nl een metamorfose. Met de uitbreiding wordt invulling gegeven aan afspraken in het Klimaatakkoord over het lanceren van een landelijk digitaal platform voor verduurzaming en het ontzorgen van huiseigenaren. Op verbeterjehuis.nl kan de woningeigenaar de klantreis afleggen van oriëntatie tot en met het vinden van een uitvoerder of financier.

Verbeterjehuis.nl heeft in de eerste helft van 2022 ruim 1 miljoen bezoekers ontvangen op de website. Het platform is de landingswebsite van de overheidscampagne over het beter isoleren van woningen. De metamorfose moet ervoor zorgen dat je nog beter je huis kunt verduurzamen. Zo worden functionaliteiten als zoekmodules, een 3D-keuzehulp, module voor het ondersteunen van het vragen en opstellen van offertes, een nieuw rekenmodule, oriënterende informatie, de ‘Verbetercheck’, de energiesubsidiewijzer en een module voor het vinden van een van het energieloket in je gemeente toegevoegd.

Rekenkern en eenduidige informatie

De rekenkern waarmee op verbeterjehuis.nl inzichtelijk wordt gemaakt, krijgt ook op 3 oktober een metamorfose. De verbetercheck die al op verbeterjehuis.nl te gebruiken is, zal dan ook gebruik maken van de nieuwe rekenkern. Op dit moment werkt de verbetercheck met een rekenkern op basis van de NEN 7120. De bepalingsmethode voor de energieprestatie van gebouwen is inmiddels NTA 8800. De nieuwe rekenkern is gebaseerd op de maatwerkadviesmethode van de NTA 8800. Bovendien is deze methode gevalideerd, zodat de berekende besparingseffecten op verbeterjehuis.nl beter aansluiten bij gemeten energieverbruiken.

De uitgangspunten, kengetallen, informatie over de rekenkern en andere punten die ten grondslag liggen aan het platform, worden opgenomen in de kennisbank van verbeterjehuis.nl. Met het inzichtelijk maken en ter beschikking stellen van deze informatie in de kennisbank, wordt zoveel mogelijk transparantie en eenduidigheid van informatie nagestreefd.

Energieloketten, adviseurs, aanbieders en financiers op verbeterjehuis.nl

Op verbeterjehuis.nl kunnen woningeigenaren nu al de contactgegevens op zoeken van het energieloket in hun gemeente voor hulp bij verduurzaming. Deze hulp kan telefonisch, per mail of live op locatie zijn.

Aanbieders van verduurzamingsmaatregelen en financiers die vindbaar willen zijn op verbeterjehuis.nl kunnen zich inschrijven op de website van verbeterjehuis.nl. Ook adviseurs die vindbaar willen zijn op verbeterjehuis.nl kunnen hier vanaf half september op terecht.

Bekijk hier de hele website.

Bron: verbeterjehuis.nl

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.