Actualiteiten

Noord-Hollandse makelaars gaan inbraak tegen met actie Inbraakveilige Koopwoning

inbreker-bij-deur-299_680x520_fit

Van 12 september t/m 12 december 2017 vindt in de provincie Noord-Holland de unieke actie Inbraakveilige koopwoning plaats. Doel is om samen inbraken in woningen tegen te gaan en nieuwe huiseigenaren op de hoogte te brengen van preventiemaatregelen.

Van 12 september tot en met 12 december 2017 vindt in de provincie Noord-Holland de unieke actie Inbraakveilige koopwoning plaats. Doel is om samen inbraken in woningen tegen te gaan en nieuwe huiseigenaren op de hoogte te brengen van preventiemaatregelen. Hieraan werken makelaars van VBO Makelaar, NVM en Vastgoed Pro en Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) bedrijven samen. De lancering vond plaats in de gemeente Alkmaar door burgemeester Bruinooge.

Kopers van een woning krijgen een voucher van hun makelaar aangeboden tussen 12 september en 12 december 2017. Burgemeester Bruinooge reikte de eerste voucher uit aan bewoners in de binnenstad van Alkmaar. Met deze voucher kunnen zij en andere kopers bij een van twee deelnemende Alkmaarse PKVW-bedrijven tot 12 juni 2018 aankloppen. Deze doet dan een gratis scan van de woning op het gebied van beveiliging en organisatorische maatregelen tegen inbraak, volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het gaat om woningen van voor 1999 zonder Politiekeurmerk en met slecht hang-en-sluitwerk.

Het is een gratis dienstverlening met als doel het bewustmaken van kersverse kopers en het uiteindelijk veiliger maken van Noord-Holland. Tijdens de donkere dagen van 2017 wordt hiermee ook extra aandacht voor veilig wonen gegenereerd. Normaliter neemt het aantal woninginbraken toe zodra het weer donker wordt. Het Politiekeurmerk verkleint de kans op een inbraak aanzienlijk.

Aankoop

Een goed moment om aan het vernieuwen van sloten te denken is bij de aankoop van een nieuwe woning. Als adviseur adviseert een makelaar immers ook over de mogelijkheden om meer informatie in te winnen over inbraakpreventie. Op dat moment zijn mensen meer vatbaar voor informatie over aanpassingen aan hun nieuwe thuis: ze denken bijvoorbeeld na over verbouwen en klussen. Als de deuren en ramen toch opnieuw geschilderd moeten worden, dan is dat een geschikt moment om ook oude sloten te vervangen.

Initiatief

Aan de actie Inbraakveilige koopwoning doen ruim dertig makelaars binnen de provincie Noord-Holland en veertien PKVW-bedrijven mee. Deze actie is een initiatief van het ministerie van Veiligheid en Justitie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de brancheorganisaties voor makelaars en taxateurs VBO Makelaar, NVM en Vastgoed Pro.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.