Actualiteiten

Openen geldverstrekkers het hypotheekseizoen?

amerikaanse-vlag-trump1-408_680x520_fit

Vorige week waren twee van de belangrijkste beïnvloeders van de hypotheekrente volop in het nieuws: president Trump en de Europese Centrale Bank (ECB).

Vorige week waren twee van de belangrijkste beïnvloeders van de hypotheekrente volop in het nieuws: president Trump en de Europese Centrale Bank (ECB). Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zullen in mei met elkaar om de tafel gaan, tot die tijd zal Noord-Korea stoppen met het testen van raketten. Daarnaast is Trump voornemens om belasting te heffen op geïmporteerd staal en aluminium. Tussen Amerika en de EU zijn besprekingen gaande over een vrijstelling voor de EU. ECB-president Draghi liet donderdag weten dat een eventueel handelsconflict volgens hem geen grote effecten zal hebben. De ECB verwacht voor dit jaar een hogere economische groei dan eerder werd ingeschat. Opnieuw werd benadrukt dat het opkoopprogramma tot september zal duren en langer als dat moet.

Voor het eerst in twee maanden vielen er vorige week meer renteverlagingen dan -verhogingen te noteren. Nu de rente op de kapitaalmarkt de laatste weken weer licht aan het dalen is, ontstaat er ruimte om de rentetarieven aan te passen. Door alle renteverhogingen in februari is het marktaandeel van enkele geldverstrekkers teruggelopen. Onder andere ABN Amro (met Florius, MoneYou, Hypotrust Comfort) en NN voerden een renteverlaging door. Wellicht dat met de start van het traditionele hypotheekseizoen op komst meer aanbieders overgaan tot verlagingen. NIBC en Merius verhoogden hun rentetarieven, zij hebben de afgelopen weken juist veel hypotheekaanvragen binnengekregen.

BLG heeft per 1 maart het aantal tariefklassen uitgebreid, van vier naar maar liefst twaalf. Hierdoor komen klanten die (extra) aflossen sneller in een lagere tariefklasse terecht, waardoor de hypotheekrente meedaalt. Bijzonder is dat er ook voor NHG twee tariefklassen worden onderscheiden.

(bron: De Hypotheekshop)

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.