Actualiteiten

Prijzen koopwoningen 2,3 procent lager dan jaar geleden

Prijzen koopwoningen

In oktober 2023 waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 2,3 procent lager dan in oktober 2022. De prijsdaling vlakte zo opnieuw af. Vergeleken met september 2023 stegen de prijzen met 0,7 procent, meldt het CBS. De gemiddelde transactieprijs voor een koopwoning was vorige maand 424.521 euro.

Prijzen koopwoningen oktober

Vergeleken met september is de prijsindex bestaande koopwoningen in oktober met 0,7 procent toegenomen. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juni 2013 een dieptepunt. Vervolgens was er sprake van een stijgende trend tot augustus 2022. Toen sloeg de trend om, maar afgelopen vijf maanden zijn de prijzen weer gestegen. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in oktober 92 procent hoger.

In september dit jaar waren de prijzen van koopwoningen, vergeleken met diezelfde periode vorig jaar, 3,5 procent lager.

Meer transacties

Het Kadaster maakte bekend dat het in oktober van dit jaar 15.705 woningtransacties registreerde. Dat is bijna 6 procent meer dan in 2022. In de eerste tien maanden werden er 147.590 woningen verkocht, bijna 6 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Gemiddelde verkoopprijs

In oktober was de gemiddelde transactieprijs voor een bestaande koopwoning 424.521 euro. De gemiddelde verkoopprijs kan een andere ontwikkeling laten zien dan de prijsindex bestaande koopwoningen van het CBS en het Kadaster. In tegenstelling tot de prijsindex, wordt er bij de gemiddelde transactieprijs geen rekening gehouden met kwaliteitsverschillen van woningen.

Bekijk hier het volledige artikel inclusief grafieken en tabellen.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.