Actualiteiten

Prijzen koopwoningen november bijna 1 procent lager

Prijzen koopwoningen

De prijzen van bestaande koopwoningen in november 2023 waren gemiddeld 0,9 procent lager dan in november vorig jaar. De prijsdaling was opnieuw kleiner dan een maand eerder. Vergeleken met oktober 2023 stegen de prijzen in november met 0,5 procent. Dat meldt het CBS op basis van eigen cijfers en die van het Kadaster.

Prijzen koopwoningen november stijgen met 0,5 procent

Ten opzichte van oktober is de prijsindex bestaande koopwoningen in november met 0,5 procent toegenomen. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juni 2013 een dieptepunt. Vervolgens was er sprake van een stijgende trend tot augustus 2022. Toen sloeg de trend om en daalde de prijsindex tot juni 2023. Vanaf dat moment stegen de prijzen van koopwoningen weer. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in november bijna 93 procent hoger.

In oktober 2023 lagen de prijzen van bestaande koopwoningen 2,3 procent lager dan een jaar geleden. Dat kun je lezen in dit artikel.

Meer transacties

Het Kadaster maakte bekend dat het in november 15.248 woningtransacties registreerde. Dat is bijna 1 procent meer dan een jaar eerder. In de eerste elf maanden zijn 162.838 woningen verkocht, ruim 5 procent minder dan in dezelfde periode van 2022.

In november was de gemiddelde transactieprijs voor een bestaande koopwoning 421.284 euro. De gemiddelde verkoopprijs kan een andere ontwikkeling laten zien dan de prijsindex bestaande koopwoningen van het CBS en het Kadaster. In tegenstelling tot de prijsindex, wordt er bij de gemiddelde transactieprijs geen rekening gehouden met kwaliteitsverschillen van woningen.

Bekijk hier het volledige artikel inclusief grafieken en tabellen.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.