Actualiteiten

Primeur in Drenthe: eerste openbare asbestdakenkaart van Nederland

asbestdak-462_680x520_fit

Maandag 11 juni 2018 lanceert de eerste digitaal openbare asbestdakenkaart van Nederland. Op deze kaart kunnen huiseigenaren in Drenthe snel zien of hun dak asbest bevat én of het dak geschikt is voor zonnepanelen.

Maandag 11 juni 2018 lanceert staatssecretaris Stientje van Veldhoven voor Drenthe de eerste digitaal openbare asbestdakenkaart van Nederland. Op deze kaart kunnen huiseigenaren in Drenthe snel zien of hun dak asbest bevat én of het dak geschikt is voor zonnepanelen.

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland volgens plan verboden. Ter versnelling van de sanering van asbestdaken is de Asbestregeling Drenthe in het leven geroepen. Hiermee kunnen woningeigenaren tegen een lage rente een lening afsluiten voor het financieren van asbestverwijdering. De lening kan ook gebruikt worden voor de plaatsing van een nieuw dak, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Daarmee wordt tevens de duurzaamheid gestimuleerd.

Ondersteuning voor woningeigenaren

VBO Makelaar pleit al lange tijd voor meer aandacht en ondersteuning bij asbestsanering. Bij veel woningeigenaren ontbreekt de kennis en de middelen om tot vervanging over te gaan. Gemeenten verstrekken hun inwoners daarover te weinig informatie. Nu 2024 steeds dichterbij komt, is het van belang dat huiseigenaren stappen ondernemen. Dit is bij een toekomstige verkoop in het voordeel van zowel de verkoper als de koper. VBO Makelaar hoopt dat het de openbare asbestdakenkaart landelijk opvolging krijgt. Meer over asbest is te vinden in ons dossier.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.